Dunaújváros Hetilap

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Öcaline - 2022. július 4. 7:49

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

A nyári időszakban nő a vérigény, így változatlanul a lehető legtöbb alkalmat biztosítanak véradásra, emelte ki lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője.

Debütál a Decathlon

Vért adni persze júliusban is menő, így örömteli fejlemény, hogy az önkéntesek között egyre több a fiatal. A júliusi alkalmak kínálatában új helyszín debütál, emellett Feth Katalinaki két elismerés hírét is megosztotta olvasóinkkal:
– A véradók világnapján mondott köszönetet a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete Kaiserné Gödöny Erzsébetnek, a Kulcsi Alapszervezet vezetőjének, valamint Herbert Ildikónak, a Nagyvenyimi Alapszervezet vezetőjének kiemelkedően magas színvonalú munkájukért. Mindketten a Vöröskereszt tevékenységért kitüntetés ezüst fokozatát vehették át. Nagyon szépen köszönjük a munkájukat! A következő hónapban nagyon-nagyon várjuk véradóinkat – a nyár folyamán több a baleset, és sok beteg is vár az önkéntesek segítségére. Nagy örömünkre szolgál, hogy új helyszínen jelenünk meg – a Decathlon Sportáruház mindenben segítséget nyújt, hogy egy sikeres véradás jöjjön létre. Szeretettel várjuk a sportos fiatalokat és idősebbeket, és természetesen minden önzetlen támogatót, segítőt!

Itt a friss menetrend – a hónapban esedékes alkalmakkal

Összeállításunkban szokás szerint az aktuális havi, ezúttal tehát a júliusi véradási tervet találják – mint látszik, bőven lehet választani a felkínált lehetőségek közül!

július 5., kedd 15-17 óra – Nagyvenyim, Palágyi Művelődési ház és Könyvtár (Fő utca 16.)
július 7., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
július 7., csütörtök 13.30-17 óra – Perkáta, Orvosi rendelő (Dózsa György utca 10-12.)
július 12., kedd 12-16 óra – Decathlon Sportáruház (Kandó Kálmán tér 12.)
július 14., csütörtök 6.30-11 óra – Dunaferr Hengermű (zárt véradás)
július 19., kedd 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
július 20., szerda 14-17 óra – Sárosd, Művelődési ház (Perkátai út 10.)
július 21., csütörtök 8-12 óra – Dunaferr Kokszoló (zárt véradás)
július 26., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
július 28., csütörtök 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

2023. jan. 27.

Szabó Zsolt, városunk gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be egy december végi egyeztetésről Bartal Tamással, az Építési és Beruházási Minisztérium helyettes államtitkárával, melynek témája Dunaújváros közlekedési koncepciója volt. 

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

2023. jan. 27.

A Székesfehérvári Törvényszék január 12-én tette közzé a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését. Fontos a dátum, máris kiderül, miért!

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

2023. jan. 27.

Régi-új helyszínen szerveztek véradást városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Petőfi iskolát kereshették fel a napokban azok az önkéntesek, akik vállalták a "csapolást" három embertársuk megmentése érdekében. Hangkép.

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.