Dunaújváros Hetilap

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Öcaline - 2022. július 4. 7:49

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

A nyári időszakban nő a vérigény, így változatlanul a lehető legtöbb alkalmat biztosítanak véradásra, emelte ki lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője.

Debütál a Decathlon

Vért adni persze júliusban is menő, így örömteli fejlemény, hogy az önkéntesek között egyre több a fiatal. A júliusi alkalmak kínálatában új helyszín debütál, emellett Feth Katalinaki két elismerés hírét is megosztotta olvasóinkkal:
– A véradók világnapján mondott köszönetet a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete Kaiserné Gödöny Erzsébetnek, a Kulcsi Alapszervezet vezetőjének, valamint Herbert Ildikónak, a Nagyvenyimi Alapszervezet vezetőjének kiemelkedően magas színvonalú munkájukért. Mindketten a Vöröskereszt tevékenységért kitüntetés ezüst fokozatát vehették át. Nagyon szépen köszönjük a munkájukat! A következő hónapban nagyon-nagyon várjuk véradóinkat – a nyár folyamán több a baleset, és sok beteg is vár az önkéntesek segítségére. Nagy örömünkre szolgál, hogy új helyszínen jelenünk meg – a Decathlon Sportáruház mindenben segítséget nyújt, hogy egy sikeres véradás jöjjön létre. Szeretettel várjuk a sportos fiatalokat és idősebbeket, és természetesen minden önzetlen támogatót, segítőt!

Itt a friss menetrend – a hónapban esedékes alkalmakkal

Összeállításunkban szokás szerint az aktuális havi, ezúttal tehát a júliusi véradási tervet találják – mint látszik, bőven lehet választani a felkínált lehetőségek közül!

július 5., kedd 15-17 óra – Nagyvenyim, Palágyi Művelődési ház és Könyvtár (Fő utca 16.)
július 7., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
július 7., csütörtök 13.30-17 óra – Perkáta, Orvosi rendelő (Dózsa György utca 10-12.)
július 12., kedd 12-16 óra – Decathlon Sportáruház (Kandó Kálmán tér 12.)
július 14., csütörtök 6.30-11 óra – Dunaferr Hengermű (zárt véradás)
július 19., kedd 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
július 20., szerda 14-17 óra – Sárosd, Művelődési ház (Perkátai út 10.)
július 21., csütörtök 8-12 óra – Dunaferr Kokszoló (zárt véradás)
július 26., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
július 28., csütörtök 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.