Nyikos Veronika Európa-bajnok!

spigott - 2022. július 1. 7:00

Remek mérkőzésen aratott 6-2-es győzelmet az U20-as Európa-bajnokság döntőjében Nyikos Veronika, a DKSE kiváló birkózója.

Főoldali és belső kép forrása: uww.org

A negyeddöntő és az elődöntő sikeres megvívása után már a fináléban várt óriási feladat a római U20-as Európa-bajnokságon Nyikos Veronikára, a DKSE mindössze tizenhét éves birkózójára. A még mindig csak kadet korosztályú, vagyis korkedvezménnyel Eb-résztvevő dunaújvárosi versenyzőre ukrán ellenfél várt a kontinenstorna döntőjében a 76 kg-osok mezőnyében, s ahogy az várható volt, a Marija Orlevics elleni mérkőzés óriási küzdelmet hozott. Az első menetben az ukrán versenyző került kétpontos előnybe, de még a szünet előtt egyenlített Veronika, aki második menet hajrájában két kétpontos akcióval húzott el vetélytársától, s végül 6-2-es győzelemmel szerezte meg a súlycsoport Európa-bajnoki aranyérmét.

A DKSE birkózói itthonról követték figyelemmel csapattársuk Eb-szereplését, s mint azt Kiss Károly edző elmondta, nagyon szurkoltak Veronikának, aki óriási tettet hajtott végre a győzelemmel.
– Veronika még mindig csak kadet korú, így korengedménnyel vett részt az Európa-bajnokságon, s a döntőben igen komoly csatát vívott ellenfelével. Magas színvonalú mérkőzés volt egy nagyon erős vetélytárssal szemben, de amikor kellett, helyén volt Veronika szíve, teljesen megérdemelten lett Eb-győztes, óriási örömöt és büszkeséget okozva ezzel nekünk is.

A rovat további hírei: Sport

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.