Rendőrkézen az "ingatlanos" szélhámosnő

Öcaline - 2022. július 16. 9:24

Bérbeadásra hivatkozva csalt ki pénzt a sértettektől. A weben kínált kedvező áron ingatlant, lenyúlta a kauciót, aztán elérhetetlenné vált. Eddig.

Üzletszerűen elkövetett csalásról számolt be a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A DO-hoz eljuttatott szóvivői összegzés szerint internetes portálon kínált lakás bérbeadásával tévesztett meg többeket az a dunaújvárosi nő, aki ellen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kezdett büntetőeljárást.
A nyomozás jelenlegi adatai alapján a csaló a város területén kínált fel lakhatásra ingatlant egy népszerű internetes apróhirdetési oldalon, egy további esetben pedig a bérbeadási jogügylet közvetítőjeként csalt ki készpénzt az egyik áldozattól. Az álhirdetésben feltüntetett, a belvárosban található, kedvező árú  bérleményre több érdeklődő is jelentkezett, akikkel a szélhámosnő július 7-én, valamint július 11-én személyesen is találkozott azért, hogy átvegye tőlük az előzetesen megbeszélt több havi kauciót. A szóban forgó albérletet azonban egyik esetben sem mutatta meg a leendő bérlőknek. 

A pénzbiztosítékok kézhezvételét követően a csaló minden formában elérhetetlenné vált a megtévesztett sértettek számára, akik ezt követően feljelentést tettek a rendőrségen.

A dunaújvárosi nyomozók a sértettek beszámolói és a begyűjtött információk alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 éves S. Georginát, akit pénteken délelőtt elfogtak.

A nőt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, melynek során beismerő vallomást tett, erősítette meg a szóvivői összegzés.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

2022. aug. 04.

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

2022. júl. 28.

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.

DSTV: a hőség veszélyei

DSTV: a hőség veszélyei

2022. júl. 28.

A tikkasztó kánikulával és a hőségriasztással foglalkozik a DSTV összeállítása. A nagy meleg egészségvédelmi és baleset-megelőzési tudnivalóiról Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője adott tájékoztatást. Hangkép.