Sorsoltak a Magyar Kupában

spigott - 2022. július 14. 17:00

A szintén harmadosztályú BKV Előre együttese lesz a Dunaújváros FC labdarúgóinak ellenfele a Magyar Kupa első fordulójában.

Kép: DOI-archív

A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) elkészítették a Magyar Kupa első fordulójának sorsolását, melyen az NB III-as, valamint az alacsonyabb osztályú együttesek voltak érdekeltek. Köztük volt a harmadosztály július végi rajtjára készülő Dunaújváros FC labdarúgó csapata is, mely az NB III Keleti Csoportjának tavalyi harmadikjával, a BKV Előre gárdájával nézhet majd farkasszemet hazai környezetben, a Dunaújvárosi Stadionban. A kupa első fordulójának mérkőzéseit augusztus 6-án rendezik meg, a továbbjutásról egyetlen mérkőzés dönt, s a sorozat szabályai szerint az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, míg azonos osztályú együttesek esetében a sorsolás sorrendje dönt a hazai pálya előnyéről.

A Magyar Kupa első körében 46 harmadosztályú, valamint 82 megyei együttes vesz részt, s az augusztusi 128-as létszámból a harmadik forduló végére 32 csapat marad versenyben, hozzájuk csatlakoznak majd az NB I-es és NB II-es mezőny tagjai. A Magyar Kupa fináléját a Puskás Arénában játsszák 2023. május 3-án.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.