Szellák Szabina 500-on is bajnoki címet szerzett

spigott - 2022. július 30. 7:30

Újabb két éremmel gazdagították gyűjteményüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának versenyzői a szegedi Serdülő, Ifjúsági, U23-as Magyar Bajnokságon.

Kép: MKKSZ

A második versenynappal folytatódott Szegeden a kajak-kenusok Serdülő, Ifjúsági, U23-as Magyar Bajnoksága pénteken. A DKSE versenyzőire ezúttal is komoly program várt, több elő- és középfutamban is megmérették magukat a dunaújvárosi fiatalok, akik közül az U15-16-os fiú kenu négyes 500, a hasonló korosztályú leány kajak négyes 1000 méteren döntőzhetett, Szellák Szabina kajak egyes 500 méteren, míg az U17-18-as vegyes kajak négyes szintén 500 méteren jutott be a fináléba.

ADKSE versenyzői közül ezúttal is Szellák Szabina érte el a legszebb eredményt, ugyanis az U23-asok mezőnyében 1:59.427-es idővel újabb aranyéremnek örülhetett. Az ifjúságiak (U17-18) vegyes kajak négyese (Kobzos Liza Lotti, Grossmann Dorina, Furtai Ferenc, Katona Benedek) a nagyon előkelő harmadik helyet szerezte meg. A serdülő fiú kenu négyes (Slihoczki Dániel, Kiss Levente Tibor, Tóth Bence, Varga Gábor) a hetedik helyen végzett, míg a Kobzos Liza Lotti, Dolezsál Zsófia, Bajusz Lídia Sára, Harnos Maja Linett összetételű kajak négyes a hatodik helyen fejezte be az 1000 méteres versenyszám küzdelmeit.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.