Újabb fényes érem Szegeden

spigott - 2022. július 31. 7:30

Több döntős helyezése mellett egy értékes ezüstéremnek is örülhettek a DKSE kajak-kenusai a szegedi utánpótlás magyar bajnokság szombati versenynapján.

Ismét volt kiért szorítania a kajak-kenu helyi szerelmeseinek szombaton, ugyanis a dániai maraton Európa-bajnokságon Kulcsár Dorina és Máthé Krisztán is lapátot ragadott, valamint a szegedi serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságon is megmérették magukat a DKSE sportolói.

A silkeborgi megméretésen a női kenusok 14 km-es versenyében Kulcsár Dorina térdelt hajóba, s remek versenyzéssel az előkelő hetedik helyet szerezte meg az igen erős mezőnyben, melyben az ukrán Lyudmyla Babak szerezte meg az Európa-bajnoki címet. A férfi kajakosok 30 km-es versenyszámában Máthé Krisztián a tizenkettedik helyen végzett, itt végül a hazaiak klasszisa, Mads Pedersen diadalmaskodott.

Az Európa-bajnokság mellett a szegedi korosztályos bajnokságon is több döntős helyezésnek örülhettek a dunaújvárosi fiatalok, akik közül Kulcsár Dorina szombaton sem maradt érem nélkül, ugyanis a kajak egyesek 200 méteres számában a második helyet szerezte meg a DVTK-s Orosz Adrienn mögött.

Képek forrása: MKKSZ

Az ifjúsági (U17-18) kajakos fiúk mezőnyében Éberhardt Richárd két tizeddel maradt le a dobogóról, s végül a negyedik helyen végzett, míg a kenusoknál Kovács Áron a hetedik helyen rúgta be a hajót szintén 200 méteren. Jutott még egy döntő a dunaújvárosiaknak 500 méteren is, ahol a serdülő (U15) kajak kettesek mezőnyében Dolezsál Zsófia és Bajusz Lídia Sára a hatodik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.