Újabb fényes érem Szegeden

spigott - 2022. július 31. 7:30

Több döntős helyezése mellett egy értékes ezüstéremnek is örülhettek a DKSE kajak-kenusai a szegedi utánpótlás magyar bajnokság szombati versenynapján.

Ismét volt kiért szorítania a kajak-kenu helyi szerelmeseinek szombaton, ugyanis a dániai maraton Európa-bajnokságon Kulcsár Dorina és Máthé Krisztán is lapátot ragadott, valamint a szegedi serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságon is megmérették magukat a DKSE sportolói.

A silkeborgi megméretésen a női kenusok 14 km-es versenyében Kulcsár Dorina térdelt hajóba, s remek versenyzéssel az előkelő hetedik helyet szerezte meg az igen erős mezőnyben, melyben az ukrán Lyudmyla Babak szerezte meg az Európa-bajnoki címet. A férfi kajakosok 30 km-es versenyszámában Máthé Krisztián a tizenkettedik helyen végzett, itt végül a hazaiak klasszisa, Mads Pedersen diadalmaskodott.

Az Európa-bajnokság mellett a szegedi korosztályos bajnokságon is több döntős helyezésnek örülhettek a dunaújvárosi fiatalok, akik közül Kulcsár Dorina szombaton sem maradt érem nélkül, ugyanis a kajak egyesek 200 méteres számában a második helyet szerezte meg a DVTK-s Orosz Adrienn mögött.

Képek forrása: MKKSZ

Az ifjúsági (U17-18) kajakos fiúk mezőnyében Éberhardt Richárd két tizeddel maradt le a dobogóról, s végül a negyedik helyen végzett, míg a kenusoknál Kovács Áron a hetedik helyen rúgta be a hajót szintén 200 méteren. Jutott még egy döntő a dunaújvárosiaknak 500 méteren is, ahol a serdülő (U15) kajak kettesek mezőnyében Dolezsál Zsófia és Bajusz Lídia Sára a hatodik helyen fejezte be a szám küzdelmeit.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.