Dunaújváros Hetilap

Varázsoljuk tisztává Dunaújvárost!

doszerk - 2022. július 29. 17:57

Régi vágya már a városlakóknak, hogy tiszta, rendezett körülmények legyenek a közterületeken is. A város vezetése mindent megtett azért, hogy a lakosság ezen vágya teljesüljön. Most új program kezdődik, tíz héten át tart a szervezett várostakarítás.

Az elmúlt két évben a városvezetés rengeteg munkát fektetett a város rendezettebbé és tisztábbá tétele érdekében, átszervezték és hatékonyabbá tették a lomtalanítást, felvették a harcot az illegális szemétlerakókkal szemben, a számtalan új kukát helyeztek ki a közterületekre, azonban még tovább szeretnék növelni a takarítás hatékonyságát. Ezért, augusztus elejétől egy új, városrészekre lebontott takarítási rendszer próbaüzeme kezdődik meg.  
A részletes tervekről Mezei Zsolt beszélt:
– Közel 40 ember és az utcatakarító gép kezdi meg a munkát augusztus 1-jén, hétfőn a Barátság városrészben. A munka nemcsak az utak, járdák, szegélyek takarítását foglalja magába, hanem a növényzet karbantartását – száraz ágak, bokrok metszése – és a zöldterületek takarítását is. Mivel az összehangolt takarítás városrészenként zajlik majd, és a frekventált helyek mellett a belső udvarok, házak közötti részek is kellő figyelmet kapnak. 
Az alpolgármester hangsúlyozta: a menetrend megállapításánál a takarítandó területek méretét, az utak és járdát hosszát vették figyelembe, hogy minden városrészre kellő idő jusson. A tervek szerint heti 3 napot vesz igénybe a szervezett takarítás, a hét többi napján a többi városrész általános takarítása, rendben tartása lesz a takarítók feladata, nyomatékosította Mezei Zsolt – vagyis ha minden a tervek szerint megy, akkor 10 hét alatt a komplett várost teljesen tisztává tudják varázsolni:
– Hálás vagyok a Dunanett Nonprofit Kft., a DVG Zrt. és a DHHF vezetőinek és munkatársainak, valamint az önkormányzat Városüzemeltetési Osztályán dolgozóknak a konstruktív hozzáállásért, valamint a takarítást végző kollégáknak, akik eddig is keményen dolgoztak. Biztos vagyok benne, hogy ezután is – a nagy meleg vagy éppen szakadó eső ellenére – lelkiismeretesen végzik a munkájukat!

DMJV Önkormányzata
(Archív fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Gyöngyszem született

Gyöngyszem született

2022. aug. 13.

Talán nem is kérdés, hogy nekünk dunaújvárosiaknak a Szalki-sziget szívünk egyik csücske. Évtizedek óta az. Örömmel beszélünk róla, ha valami jó történik ott. Márpedig augusztus 5-én valami ilyesmire került sor. Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, Flame Bistro néven.

DSTV: folyamatos az áremelkedés

DSTV: folyamatos az áremelkedés

2022. aug. 13.

Korábban már foglalkoztunk a mezőgazdaságban tapasztalható állapotokkal. Akkor Márkli János a szárazságot nevezte meg az egyik legnagyobb problémának. Az ágazatot azonban nem pusztán az időjárás, hanem a folyamatos árváltozás és drágulás is sújtja. Hangkép.

DSTV: véradás a Duna Plazmában

DSTV: véradás a Duna Plazmában

2022. aug. 12.

A Duna Plazma Centrumban folytatódott a helyi véradások sora a napokban. Mint ismert, a plazmaadóknak kötelező egy évben legalább egyszer vért adni, így a helyszín is kapóra jött az önkéntesek számára. Hangkép.

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!