4 pontos költöztetési kisokos a sikeres könyvpakoláshoz

doszerk - 2022. augusztus 13. 8:43

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk. (X)

Számos nehezebb feladatunk is lesz egy költöztetés során, mint a könyvek elpakolása. Azonban nem hagyhatjuk ki ezeket sem, és nem árt elővigyázatosnak lenni, hogy ne sérüljenek az út során. Érdemes időt szánni arra, hogy minden vagyontárgyunk, így a könyveink is ép bőrrel megússzák. Nézzük is azt a 4 pontot, amit érdemes ilyenkor betartanunk.

1. Költöztetés előtt optimalizáljuk a könyvgyűjteményünket!

Sokan úgy vannak vele, hogy úgysem lesz semmi bajuk a könyveknek a költöztetés során. Akik így gondolkoznak, azok még lehet, soha sem vittek egyszerre kettőnél többet belőlük. Ugyanis már eleve a súlyuk miatt is óvatosan kell velük bánni. Ha tíz nehezebb darabot belerakunk egy kartondobozba, érezni fogjuk, hogy nem olyan egyszerű dolog ez. A nagy súly miatt könnyen kiszakadhat a dobozok alja. Nem árt az elővigyázatosság!

De még mielőtt elkezdenénk összeszedni őket, gondoljuk végig, hogy minden könyvet magunkkal akarunk-e vinni? Nézzük át őket, és gondoljuk át, hogy melyeket szeretnénk az új otthonunkban tudni. Persze az értékeseket, az ajándékba kapottakat és a családi ereklyének számítókat mindenképp csomagoljuk el!

2. Szerezzük be a kellékeket a költöztetéshez

Pár dolgot be kell szerezni a könyvek pakolásához. Ezzel tudjuk ugyanis biztosítani azt, hogy végig biztonságban lehessenek az út során.

Kartondobozokra szükségünk lesz. Legyenek jó minőségűek, erősek, vastag falúak. A méretüket tekintve inkább a kisebbek vagy közepesek a legjobbak. Legyenek tiszták, ne legyen bennük semmilyen szennyeződés. És persze szakadásmentesnek kell lenniük, mert a könyveinknek súlya van, és ezt bírniuk kell.

Emellett kelleni fog még valami csomagolópapír, de akár buborékfólia is kiváló. Valamint újságpapír is kell majd, ami kiváló hézagkitöltő, hogy ne mozogjanak útközben. Továbbá ragasztószalagra is szükség lesz, mellyel a dobozokat alul és felül is meg kell ragasztani. És persze az elmaradhatatlan filctoll, amivel jelezzük a tartalmukat. Azt is odaírhatjuk, hogy melyik helyiségben kell kipakolnunk őket.

3. Így pakoljuk be a könyveinket

Több módszer is van a bepakolásra, most megnézzük a legjobbakat. Eleve az értékes könyveket érdemes külön, sokkal komolyabban becsomagolva eltenni. Ők megérdemlik ezt a kis külön törődést. De a többire is vigyázzunk! Mutatjuk is, hogyan.

Fontos, hogy mindig legyenek becsukva, és mehetnek állítva vagy fektetve is. Viszont semmiképp se tegyük őket gerinccel lefelé vagy felfelé, mert így nagyobb lenne a sérülésveszély!

Minden sor után rakjunk valamilyen csomagolóanyagot, hogy ne találkozzanak egymással a borítók. Ezek ugyanis felsérthetik egymást. A legfelső sorra is helyezzünk egy plusz réteget, és csak utána zárjuk le a kartondoboz fedelét.

4. Pár biztonsági szabály, amit be kell tartanunk

Hogy sikerrel járjunk, az alábbiakat is be kell tartanunk:

- Maximum 20 db legyen egy dobozban.
- Mindig duplán ragasztószalagozzunk.
- A legnehezebb könyv menjen alulra.

Ha a fentieket betartjuk, garantáltan gondmentes lesz a könyvtárunk költözése.

A rovat további hírei: Mozaik

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

Mozgalmas nyitány után napsütéses, szép napok

2022. okt. 03.

Megkésve bár, de csak beköszön az indián nyár időszaka a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hűvöskés reggelek után nap közben már 20 fok feletti értékeket mérhetünk, kellemes napsütéssel.

DSTV: ízélmények az egyetemen

DSTV: ízélmények az egyetemen

2022. okt. 02.

Izgalmas kihívásról tudósít a DSTV összeállítása. Az egyetem hallgatói önkormányzata rendezte sportnap berkein belül mérettek meg a hallgatók a napokban – s szép hagyományokat folytatva főzőverseny keretében. Hangkép.
 

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

DSTV: mozgás, játék, közösség a Móricz-pikniken (galériával)

2022. okt. 01.

Színes forgataggal tért vissza az elmúlt években elmaradt Móricz-piknik, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskola udvarán rendezett közösségi program ezúttal is nagy siker volt mind a nebulók, mind a szülők körében. Hangkép és galéria itt!

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X)