Hajdu Jonatánék bejutottak a vb-döntőbe

spigott - 2022. augusztus 5. 15:47

Magabiztos teljesítményt nyújtva jutott be a kanadai világbajnokság döntőjébe a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse ma délután.

Kép: MKKSZ-archív

A középfutamokkal folytatódott a kajak-kenusok kanadai világbajnoksága, melynek harmadik versenynapján újra hajóba térdelt a DKSE versenyzője, Hajdu Jonatán is, aki az újpesti Fekete Ádámmal párban vágott neki a kenu kettesek 500 méteres futamának. A tavalyi világbajnokságon ezüstérmes páros az első középfutam hármas pályájáról rajtolt el, s a továbbjutáshoz az első három hely valamelyikét kellett megszereznie a rendkívül erős mezőnyben.

Jonatánék nem is kezdtek rosszul, már az első ötven méter után az élre álltak, s 250 méternél a moldávokat, a franciákat és a kínaiakat megelőzve haladtak a mezőny elején. A táv második felében a kínaiak nagyon beleerősítettek, megelőzték a franciákat, a moldávokat, s a rendkívül szoros véghajrában a mieinket is, így Jonatánék végül a középfutam második helyén végezve jutottak be a világbajnoki döntőbe, melyet szombaton délután háromnegyed öttől rendeznek meg.

A DSKE másik válogatott versenyzője, Slihoczki Ádám Kollár Kristóffal, Zombori Dominikkel és Koczkás Dáviddal együtt a kenu négyesek 500 méteres versengésében ragad majd lapátot a szám vasárnap esti döntőjében.

(főoldali kép: MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.