Hetedik a hely a vb-döntőben!

doszerk - 2022. augusztus 6. 17:26

Bár féltávnál még dobogós helyen állt, a véghajrát követően a hetedik helyet érte el Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse a Kanadában zajló kajak-kenu világbajnokságon. Ez is gyönyörű, csak így tovább, fiúk!

A sikeresen, szép versenyzéssel megvívott pénteki középfutam után ma már a világbajnokság döntőjében térdelt hajóba Hajdu Jonatán és Fekete Ádám a kajak-kenusok halifaxi világbajnokságának kenu kettes 500 méteres távján. A tavalyi erőpróbán ezüstérmet szerzett dunaújvárosi és újpesti kenus természetesen ezúttal is a dobogó reményében ragadott lapátot, ám Jonatánék helyzetét valamelyest nehezítette, hogy a fináléban a nyolcas pályáról kellett indulniuk a bombaerős mezőnyben.
Ennek ellenére remekül kezdett a magyar hajó, és 250 méternél még dobogós pozícióban, holtversenyben a második helyen lapátoltak Joniék. A végjáték azonban az ellenfeleknek sikerült jobban, így végül a magyar kettős a hetedik helyen végott a célba 1.48,46-os időeredménnyel. A döntőt nagy csata után a spanyol Garcia-Martinez kettőse nyerte, a második helyen a Glazunow-Barniak összeállítású lengyel duó csapott a célba, míg a harmadik helyet a kínai Liu-Ji párosa húzta be 500 méteren.

A hetedik hely is szép eredmény, gratulálunk!

(Archív fotó: MKKSZ)

A rovat további hírei: Sport

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.