Irány az Európa-bajnokság

doszerk - 2022. augusztus 8. 12:30

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) beszámolója szerint a magyar különítmény hétfőn kora reggel (6:30) találkozott a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan közvetlen járattal repült Münchenbe. A felnőtt csapat első edzésére várhatóan még aznap délután sor kerül, 16:00-18:00 között. A mieink pódiumedzése az előzetes program szerint augusztus 9-én lesz (12:24-14:26 között), ehhez kapcsolódik, hogy a sorsolás szerint a magyar csapat a 2. csoportba került csakúgy, mint a finnek, a portugálok, spanyolok, svédek és az írek.

A hivatalos versenyprogram szerint az augusztus 11-én megrendezésre kerülő selejtező eredménye alapján hirdetik az egyéni összetett eredményét, illetve az itt elért pontszámok alapján alakítják ki a szerenkénti és a csapatdöntőket is. A lebonyolításhoz szintén hozzátartozik, hogy csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. A csapatfináléba a legjobb nyolc nemzet kerül be, ahol már csak 3 tornász mutathatja be gyakorlatát egy szeren, és mind a három eredmény számít.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány a szerleosztást a pódiumedzés után dönti el. Hozzátette, az a cél, hogy a mieink a legjobb 13 nemzet közé kerüljenek, hiszen így részt vehetnek csapattal az őszi világbajnokságon, amely már olimpiai kvalifikációs versenynek számít. A németországi kontinensviadal a hölgyek számára augusztus 11-én a selejtezőkkel veszi kezdetét.

Képek forrása: MATSZ

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: - Mint minden felkészülés során, úgy most is voltak a csapatnál hullámhegyek és hullámvölgyek. A lányoknál jelenleg Székely Zója egy kisebb könyöksérüléssel küzd, Kovács Zsófinak pedig csípőlapát-sérülése van, mert elesett egy nekifutás közben. Ezzel együtt is bízom a lányokban, hiszen tapasztalt és rutinos sportolókról van szó. Saját maguk miatt és természetesen az országuk miatt is helyt fognak állni. Azt gondolom, az a legfontosabb, hogy a versenyzők a lehető legjobban csinálják meg gyakorlataikat, onnantól kezdve pedig a bírókon múlik majd az, hogy milyen eredményt érnek el.

Részletes program, 34. Női Európa-bajnokság (felnőtt & junior), München, (08.11-14)

Augusztus 8. indulás Liszt Ferenc Repülőtér, 8.40
Augusztus 9. 10:00-19:55, felnőtt női pódium edzés
Augusztus 10. 12:20-19:50, junior pódium edzés
Augusztus 11. 10:00-19:55, felnőtt női selejtező; egyéni összetett eredményhirdetése
Augusztus 12. 12:20-19:50, junior selejtező; egyéni összetett- és csapatverseny eredményhirdetése
Augusztus 13. 14:00-15:40, felnőtt csapat finálé
Augusztus 14. 10:00-13:00 junior szerenkénti döntők
Augusztus 14. 14:30-17:30, felnőtt szerenkénti döntők
Augusztus 15. érkezés, Liszt Ferenc repülőtér 12.45

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.