Kohász-siker az edzőmeccsen

spigott - 2022. augusztus 4. 19:32

Hullámzó játékot, de hazai győzelmet hozott a DKKA és a horvát Podravka Vegeta női kézilabdázóinak felkészülési találkozója a sportcsarnokba ma este.

Hazai környezetben, az előző szezonban BL-csoportkörös horvát Podravka Vegeta elleni találkozóval kezdte meg felkészülési mérkőzései sorozatát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese ma este hat órától. A mieink keretének már nem volt tagja a közelmúltban igazolt Ana Tomkovics, aki családi okokra hivatkozva kérte szerződése felbontását, s mivel ebbe az egyesület vezetése belement, a szerb átlövő távozott is az együttestől.

Rapatyi Tamás együttesén az első percekben még látszódott a héten elvégzett kemény munka, így a vendégek hamar 3-1-es vezetésre tettek szert, ám ahogy bemelegedtek kézilabdázóink, gyorsan egyenlítettek sőt, a 7. percben már 5-4-es hazai fórt mutatott az eredményjelző. Együttesünk a folytatásban pontosabban, eredményesebben játszott vetélytársánál, támadásban és védekezésben is élesebb volt a horvátoknál, így fokozatosan növelte előnyét, s véghajrához közeledve már hat góllal is vezetett (15-9). Az utolsó percekben feljavultak a vendégek is, de hiába dolgoztak le két gólt is hátrányukból, a szünetre 16-12-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően kissé kapkodva játszott mindkét csapat, de a mieink előbb megnyugodtak, s szűk tíz perc alatt visszaállították a két gárda közti korábbi különbséget (19-13). A folytatás azonban meglehetősen hullámzó játékot hozott, melyben egyre többet hibáztak kézilabdázóink, s mivel a horvátok nem tették meg ugyanezt a szívességet, az 50. percben már csak kettővel vezetett a DKKA (22-20). A véghajrá nagy izgalmakat hozott, a horvátok az egyenlítésért támadhattak az utolsó percben, de Oguntoye védése és Szalai gólja végleg eldöntötte az összecsapást, mely a mieink 27-25-ös győzelmével ért véget. A két gárda pénteken délelőtt tizenegy órától újra megmérkőzik egymással a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, ahogy ma, úgy holnap is zárt kapuk mögött.

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.