Kohász-siker az edzőmeccsen

spigott - 2022. augusztus 4. 19:32

Hullámzó játékot, de hazai győzelmet hozott a DKKA és a horvát Podravka Vegeta női kézilabdázóinak felkészülési találkozója a sportcsarnokba ma este.

Hazai környezetben, az előző szezonban BL-csoportkörös horvát Podravka Vegeta elleni találkozóval kezdte meg felkészülési mérkőzései sorozatát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese ma este hat órától. A mieink keretének már nem volt tagja a közelmúltban igazolt Ana Tomkovics, aki családi okokra hivatkozva kérte szerződése felbontását, s mivel ebbe az egyesület vezetése belement, a szerb átlövő távozott is az együttestől.

Rapatyi Tamás együttesén az első percekben még látszódott a héten elvégzett kemény munka, így a vendégek hamar 3-1-es vezetésre tettek szert, ám ahogy bemelegedtek kézilabdázóink, gyorsan egyenlítettek sőt, a 7. percben már 5-4-es hazai fórt mutatott az eredményjelző. Együttesünk a folytatásban pontosabban, eredményesebben játszott vetélytársánál, támadásban és védekezésben is élesebb volt a horvátoknál, így fokozatosan növelte előnyét, s véghajrához közeledve már hat góllal is vezetett (15-9). Az utolsó percekben feljavultak a vendégek is, de hiába dolgoztak le két gólt is hátrányukból, a szünetre 16-12-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően kissé kapkodva játszott mindkét csapat, de a mieink előbb megnyugodtak, s szűk tíz perc alatt visszaállították a két gárda közti korábbi különbséget (19-13). A folytatás azonban meglehetősen hullámzó játékot hozott, melyben egyre többet hibáztak kézilabdázóink, s mivel a horvátok nem tették meg ugyanezt a szívességet, az 50. percben már csak kettővel vezetett a DKKA (22-20). A véghajrá nagy izgalmakat hozott, a horvátok az egyenlítésért támadhattak az utolsó percben, de Oguntoye védése és Szalai gólja végleg eldöntötte az összecsapást, mely a mieink 27-25-ös győzelmével ért véget. A két gárda pénteken délelőtt tizenegy órától újra megmérkőzik egymással a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, ahogy ma, úgy holnap is zárt kapuk mögött.

A rovat további hírei: Sport

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.