Kovácsék vegyes pódiumedzése

doszerk - 2022. augusztus 10. 17:30

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

Mint arról a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapja beszámolt, Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a pódiumedzés vegyesen sikerült, és sajnos Székely Zója megnyomta bokáját. A szerek közül az ugrás jól ment, gerendán viszont vegyes volt a kép. Altorjai Sándor csapatvezető arról tájékoztatott, hogy még szoknia kell a csapatnak a szereket, de voltak kifejezetten jó gyakorlatok is. A szállással és az étkezéssel minden rendben, de több olyan részterület is van, amely nehézséget okoz valamennyi delegációnak, így például a transzferrel kapcsolatban voltak gondok.

A hivatalos versenyprogram szerint a - Bácskay Csenge, Székely Zója, Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill összetételű - felnőtt válogatott augusztus 11-én, csütörtökön a 2. csoportban lép a szerekhez, ahol például a finnek, a portugálok, spanyolok, svédek és az írek is szerepelnek, és gerendán kezd. A 2. csoport az előzetes kiírás szerint 12.24 órakor mutatkozik be, a végeredmény azonban csak az utolsó, a 4. csoport után alakul ki. A selejtező alapján hirdetik az egyéni összetett eredményét, illetve az itt elért pontszámok szerint alakítják ki a szerenkénti és a csapatdöntőket is. A lebonyolításhoz szintén hozzátartozik, hogy csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. A csapatfináléba a legjobb nyolc nemzet kerül be, ahol már csak 3 tornász mutathatja be gyakorlatát egy szeren, és mind a három eredmény számít.

Képek forrása: MATSZ

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: - Vegyesen sikerült a pódiumedzés, a legrosszabb az, hogy Székely Zója talajon egy dupla szaltó után megnyomta a bokáját, és nem tudjuk, hogy alakul a lába szerdára, ez mindenképpen zavart jelent az edzésmunkában. Mindenesetre bízom a lányokban, hiszen rengeteg munka van bennük.

Altorjai Sándor, csapatvezető: - Úgy gondolom, nem mozogtak rosszul a lányok, de nyilván még meg kell szokni a termet, a szereket. Például felemáskorlátra is többször felmenetek egy-egy elemet belőni, itt is szokni kell még a rugózást. Nagyon bízom abban, hogy Zóját nem fogja hátráltatni, hogy megnyomta a lábát. Szervezésügyileg van egy-két probléma, talán a lehetőségre, hogy multi Eb-t rendezhet München, nagyobb hangsúlyt fektet, mint a sportolókra. Igaz, ez nem kis esemény, hiszen 9 sportág kontinensviadala folyik egyszerre, nem könnyű feladat, csak az ember ilyenkor mindig egy kicsit elfogult a saját tábora felé. Például nagyon nehezen szereztünk a csarnokban jeget Zója lábára, ami normál esetben mindig elérhető. Vagy ott van például a szállítás. A versenyzőket kiviszik az edzésre, de a delegáció más tagjait nem szállítják, még egy orientációs értekezletre sem, azt mondták, oldjuk meg tömegközlekedéssel, és a csarnok nincs közel.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.