Ma már a kupában bizonyíthat a DFC

spigott - 2022. augusztus 6. 7:30

A szintén NB III-as BKV Előre ellen méreti meg magát a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Kép: DO-archív

Fontos győzelmet aratott az NB III Közép Csoportjának hétközi fordulójában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely visszafogottabb első félidőt követően Jakab és Tóth találataival múlta felül 2-0-ra az MTK II. gárdáját. A fővárosi összecsapáson szerzett három pont értékét növelte, hogy a kék-fehéreknél nyolc, az első csapat keretéhez tartozó játékos is pályára lépett, ám ahogy az első bajnoki forduló, úgy a második után sem pihenhetett sokat együttesünk, ugyanis ma már újabb feladat vár a gárdára, mely délután fél öttől hazai környezetben, a Dunaújvárosi Stadionban fogadja a BKV Előre gárdáját a Magyar Kupa első fordulójában.

A fővárosiak idén is az NB III Keleti Csoportjában szerepelnek, s a tavalyi harmadik helyük után a mostani bajnokságot is remekül kezdték, mert az első fordulóban 2-0-ra legyőzték idegenben a DVTK II. csapatát, míg a másodikban a Tiszafüred ellen diadalmaskodtak 2-1-re. Albert Flórián együttese Dunaújvárosba is győzelmi reményekkel érkezik, ám egyértelműen a továbbjutás a célja a mieinknek is, így élvezetes, jó meccsre számíthatnak azok, akik ma délután fél öttől kilátogatnak a stadionba. A kupa szabályai szerint a továbbjutás ezen az egy találkozón dől el, amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás következik, s ha ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgásokkal dől el a továbbjutó kiléte.

A rovat további hírei: Sport

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.