Minden, amit a PVC csövekről tudni érdemes

doszerk - 2022. augusztus 21. 8:19

A PVC csöveket sokféleképpen használják, az ivóvíz-elvezető megoldásoktól elkezdve a fejlett tűzoltó rendszerekig. (X) 

A biztonság, tartósság, költséghatékonyság, újrahasznosíthatóság csak néhány remek tulajdonság, amellyel a PVC rendelkezik. A PVC csövek biztonságos választásnak számítanak, ha az ivóvíz szállításáról van szó. Ez nagy fokú korrózióállóságuknak köszönhető, valamint annak, hogy a PVC csövek mentesek a biofilm szennyeződéstől, ami táptalaj lehet a baktériumok számára. 

Rendkívüli biztonság

A tiszta víz biztosításával a PVC csövek jótékony hatással vannak a közegészségre. Emellett a PVC csövek bizonyítottan a legalacsonyabb csőtörési arányt mutatják az öntöttvas, gömbgrafitos vas, beton és acél csövekhez képest. Szerezz be hasznos PVC anyagokat a Mentool honlapjáról, hogy tartós és biztonságos vízelvezetést létesíthess otthonodban!

A PVC csövek kiváló ellenállást mutatnak a fertőtlenítő vegyszerek széles skálájával szemben. A csövön áthaladó anyagok alacsony kockázata miatt kiválóan alkalmasak a legtöbb vízügyi infrastruktúra projekthez, mivel képesek szállítani a legtöbb erős savat, lúgot és vizes oldatot.

Környezettudatos választás

A PVC csövek egyértelmű környezeti előnyökkel rendelkeznek a hagyományos anyagokkal szemben. Mivel a PVC alacsony szén-dioxid kibocsátású műanyag, a csövek gyártása kevesebb energiát és erőforrást igényel. Kis súlyuk miatt pedig a szállítás során is kevesebb energiát használnak fel. 

A PVC csövek hosszú élettartamúak minimális karbantartás mellett, és akár 8-10 alkalommal is könnyen újrahasznosíthatóak. Európában évente 75.000 tonna merev PVC-t használnak fel biztonságosan új csövekben.

Nem szabad elmenni amellett a tény mellett sem, hogy a PVC csövek sima felülete csökkenti a szivattyúzási költségeket és az energiafelhasználást. Szivárgásmentes szerelvényeik pedig kiküszöbölik a vízveszteséget, amely jót tesz a környezetnek és a rezsiszámlát is jelentősen csökkentheti.

Költséghatékony használat

Az első PVC csőrendszereket 80 éve telepítették, és ezek többsége még mindig használatban van. A PVC csövek várható élettartama 100 év, esetenként több is lehet a föld alatti csövek esetében. Ezenfelül a PVC csőrendszerek sokkal alacsonyabb meghibásodási arányt mutatnak, mint más anyagok. Más csőanyagokkal összehasonlítva a PVC csövek a legköltséghatékonyabb választást is jelentik teljes élettartamuk során. 

Ez magába foglalja a csövek beszerzésének, telepítésének, üzemeltetésének, valamint a csővezeték karbantartásának és szétszerelésének költségeit. A 100+ éves tartósság és az alacsony teljes birtoklási költség azt jelenti, hogy a közművek biztonságosan választhatják a PVC-t csővezetékeik infrastruktúrájához.

Vásárolj kiváló PVC csöveket a Mentool honlapjáról, és élvezd a nagyszerű anyag adta előnyöket!
 

 

A rovat további hírei: Mozaik

Mire számíthatsz egy barber shopban?

Mire számíthatsz egy barber shopban?

2024. máj. 21.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a barber shopok, szemmel láthatóan folyamatosan nő a kifejezetten férfi hajnyírásra szakosodott szalonok száma. (X)

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

2024. máj. 20.

Folytatja az elmúlt évek szép hagyományát, a gyereknapra időzítve szervezi meg a Parázs-Varázs közösségi kavalkádját a város önkormányzata. Sütögetés, gazdag programkínálat, nagy buli csalogat a Szalki-szigetre!

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)