Nyolc fényes érem Szegedről

spigott - 2022. augusztus 10. 7:30

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.

Szegeden, a Maty-éri evezőspályán rendezték meg a kajak-kenusok Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságát, melyen hetvenkilenc tagszervezet ezerötszáz versenyzője mérete össze egymással erejét szombaton és vasárnap. A rendkívül népes mezőnyben ott voltak a DKSE ifjú kajak-kenusai is, akik harminckét versenyzővel vágtak neki a megméretésnek, természetesen a minél szebb eredmények elérésének reményében.

A dunaújvárosi fiatalok ezúttal is alaposan kitettek magukért, több döntős helyezés mellett összesen nyolc éremmel zárták a rangos viadalt. Aranyérmet szerzett Bebők Lara és Harnos Hanna Amina párosa az U13-as női kajak kettesek 2000 méteres versenyszámában, majd az U13-as kajak négyesek 1000 méteres versengésében is, ahol Blényesi Rékával és Blényesi Lucával ültek hajóba, s szintén az első helyen végzett az U13-as vegyes kajak négyes (Bocskai Olivér, Láng Réka, Mészáros Enikő, Varga Zsombor), mely 1000 méteren nem talált legyőzőre.

Képek forrása: DKSE

Ezüstéremnek örülhetett Katona Réka Sára az U13-as kajak egyesek 2000 méteres számában, csakúgy, mint a Kovács Boglárka, Mohács Karolina, Szilasi Tímea, Furtai Viktória összetételű U13-U14-es kajak négyes, mely 1000 és 2000 méteren ért másodikként célba, s szintén második helynek örülhetett az U10-U11-es vegyes négyes (Kovács Milán, Bebők Kitti, molnár Linda, Fodor Imre) a kajakosok 1000 méteres versengésében.

Jutott egy bronzérem is a DKSE versenyzőinek, ugyanis a Dalmi András Dániel, Kóré Levente, Árva Csanád, Éberhardt Martin összeállításban hajóba ülő egység az U13-as kajak négyesek 1000 méteres számában ért célba harmadiknak, így a mieink végül három arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel, az összesített éremtábla tizenkettedik helyén fejezték be a bajnoki csatározásokat.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.