Szép eredmények a bajnokság zárónapján is

spigott - 2022. augusztus 1. 7:30

Két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Serdülő, Ifjúsági, U23-as Magyar Bajnokság 5000 méteres számaiban.

Szellák Szabina négy éremmel zárta a bajnokságot! (főoldali és belső kép forrása: MKKSZ)

A 2000 és az 5000 méteres versenyszámokkal folytatódott, s fejeződött is be egyben a szegedi Serdülő, Ifjúsági, U23-as Magyar Bajnokság vasárnap, s ahogy azt az elmúlt napokban megszokhattuk, a DKSE kajak-kenusai a viadal zárónapján is érmekben reménykedve ragadtak lapátot a megméretésen. A dunaújvárosi versenyzők közül Szellák Szabina a negyedik napon sem maradt dobogó nélkül, ugyanis az U23-asok mezőnyében 23 perc 35 másodperces idővel a rendkívül előkelő második helyen fejezte be a viadalt a kajak egyesek 5000 méteres számában.

Az ifjúsági kajak kettesek (U17-U18) 5000 méteres versengésében Furtai Ferenc és Katona Benedek mérette meg magát, s a dunaújvárosi páros remek versenyzéssel a harmadik helyet szerezte meg a bajnokságban, míg az U17-U18-as kenu egyesek öt kilométeres számában Kovács Áron szerepelt kiválóan, s egy nagyon értékes ezüstéremmel tette teljessé a DKSE kajak-kenusainak éremkollekcióját. A dunaújvárosi fiatalok végül kettő első, három második, valamint kettő harmadik helyezéssel, az éremtábla tizennyolcadik helyén zárták a négynapos versenyt.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.