Dunaújváros Hetilap

Új víziközmű-szolgáltató Dunaújvárosban

Öcaline - 2022. augusztus 1. 18:38

A Mezőföldvíz Kft. május elejétől végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást városunkban. Közleményükből kiderül, fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetése terén.

A Mezőföldvíz a területen nagy tapasztalattal bíró társaságként eleget tett a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) határozatainak, és közérdekű üzemeltetőként folytatólagosan átvette Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást. Ezzel együtt fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetésében, tartalmazza a társaság friss összegzése.

Közérdekű üzemeltető

A Mezőföldvíz Kft. kiemelt figyelemmel, valamint fokozott humán- és anyagi erőforrás hozzárendelésével készült a szolgáltatások átvételére. A váltás közvetlen előzménye, hogy a város mint közműtulajdonos felmondta a DVCSH Kft. víziközmű-szolgáltatóval kötött szerződését. A 2021. december 31-ei hatállyal megszüntetett kontraktus nyomán a MEKH határozattal jelölte ki a Mezőföldvíz Kft.-t, hogy május 1-jétől Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást közérdekű üzemeltetőként ellássa. 
A társaság megkezdte működését a városban, miután átvette a szolgáltatás végzéséhez és az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát. A Mezőföldvíz Kft. valamennyi, a szolgáltatás működtetésében résztvevő munkavállalót jogfolytonosan átvett a DVCSH Kft.-től – ők immár a társaság munkatársaiként végzik munkájukat, hangsúlyozza a közlemény.

Új számlázási rend

A szolgáltatóváltás az ügyfelekre nézve elsősorban azzal jár, hogy a számlákat a Mezőföldvíz Kft. állítja majd ki, és küldi a fogyasztóknak a szerződés szerinti címre, vagyis a társaság lett a fogyasztók szerződéses partnere. A legfontosabb változás, amire felhívták a figyelmet, hogy a víz- és csatornadíjat mostantól a társaság TAKARÉKBANK 50438596-10002670-00000000 számú bankszámlájára utalással fizethetik azok a fogyasztók, akik eddig is átutalással fizették számlájukat. 
Az ügyfeleknek tehát érdemes a bankjuknál módosítani az előre beállított utalás adatait, figyelmeztet a szolgáltató.

A társaság ügyfélszolgálata az alábbi rendben és elérhetőségekkel működik

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7. 

Nyitvatartási idő

hétfő, csütörtök    7.30-15 óra között
kedd, péntek        7.30-13.30 óra között
szerda                  7.30-19.30 óra között

Telefon

25/510-141, 25/510-149

Az ügyfelek információkat találnak a társaság honlapján a www.mezofoldviz.hu címen.

Folyamatos fejlődés – már csaknem félszáz településen

A Mezőföldvíz Kft. hangsúlyozza, hogy felkészült a szolgáltatóváltás átmeneti időszakára is; az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatják a jövőben a leolvasás, a diktálás módjáról, illetve a változásokkal kapcsolatos információkról.
A társaság stratégiája, hogy a jövőben a modernizációt elősegítő további költséghatékony megoldásokkal növelje a szolgáltatás színvonalát, ezzel is elősegítve a rezsicsökkentett árszínvonal fenntartását.  
A társaság több mint tíz éves múltja során folyamatosan fejlődött, és a felelős gazdálkodásból fakadó pénzügyi stabilitás megtartása mellett mára csaknem 300 ezres fogyasztói értékkel rendelkezik. A Mezőföldvíz Kft. három megyében, Dunaújvárossal együtt immár összesen 48 településen látja el a víz- és csatornaszolgáltatást – a vállalatot tulajdonló önkormányzatok megelégedésére.

(A címlap- és belső oldali kép illusztráció, a nyitóképet a Mezőföldvíz Kft. bocsátotta rendelkezésünkre, köszönjük!)

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.