Dunaújváros Hetilap

Új víziközmű-szolgáltató Dunaújvárosban

Öcaline - 2022. augusztus 1. 18:38

A Mezőföldvíz Kft. május elejétől végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást városunkban. Közleményükből kiderül, fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetése terén.

A Mezőföldvíz a területen nagy tapasztalattal bíró társaságként eleget tett a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) határozatainak, és közérdekű üzemeltetőként folytatólagosan átvette Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást. Ezzel együtt fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetésében, tartalmazza a társaság friss összegzése.

Közérdekű üzemeltető

A Mezőföldvíz Kft. kiemelt figyelemmel, valamint fokozott humán- és anyagi erőforrás hozzárendelésével készült a szolgáltatások átvételére. A váltás közvetlen előzménye, hogy a város mint közműtulajdonos felmondta a DVCSH Kft. víziközmű-szolgáltatóval kötött szerződését. A 2021. december 31-ei hatállyal megszüntetett kontraktus nyomán a MEKH határozattal jelölte ki a Mezőföldvíz Kft.-t, hogy május 1-jétől Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást közérdekű üzemeltetőként ellássa. 
A társaság megkezdte működését a városban, miután átvette a szolgáltatás végzéséhez és az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát. A Mezőföldvíz Kft. valamennyi, a szolgáltatás működtetésében résztvevő munkavállalót jogfolytonosan átvett a DVCSH Kft.-től – ők immár a társaság munkatársaiként végzik munkájukat, hangsúlyozza a közlemény.

Új számlázási rend

A szolgáltatóváltás az ügyfelekre nézve elsősorban azzal jár, hogy a számlákat a Mezőföldvíz Kft. állítja majd ki, és küldi a fogyasztóknak a szerződés szerinti címre, vagyis a társaság lett a fogyasztók szerződéses partnere. A legfontosabb változás, amire felhívták a figyelmet, hogy a víz- és csatornadíjat mostantól a társaság TAKARÉKBANK 50438596-10002670-00000000 számú bankszámlájára utalással fizethetik azok a fogyasztók, akik eddig is átutalással fizették számlájukat. 
Az ügyfeleknek tehát érdemes a bankjuknál módosítani az előre beállított utalás adatait, figyelmeztet a szolgáltató.

A társaság ügyfélszolgálata az alábbi rendben és elérhetőségekkel működik

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7. 

Nyitvatartási idő

hétfő, csütörtök    7.30-15 óra között
kedd, péntek        7.30-13.30 óra között
szerda                  7.30-19.30 óra között

Telefon

25/510-141, 25/510-149

Az ügyfelek információkat találnak a társaság honlapján a www.mezofoldviz.hu címen.

Folyamatos fejlődés – már csaknem félszáz településen

A Mezőföldvíz Kft. hangsúlyozza, hogy felkészült a szolgáltatóváltás átmeneti időszakára is; az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatják a jövőben a leolvasás, a diktálás módjáról, illetve a változásokkal kapcsolatos információkról.
A társaság stratégiája, hogy a jövőben a modernizációt elősegítő további költséghatékony megoldásokkal növelje a szolgáltatás színvonalát, ezzel is elősegítve a rezsicsökkentett árszínvonal fenntartását.  
A társaság több mint tíz éves múltja során folyamatosan fejlődött, és a felelős gazdálkodásból fakadó pénzügyi stabilitás megtartása mellett mára csaknem 300 ezres fogyasztói értékkel rendelkezik. A Mezőföldvíz Kft. három megyében, Dunaújvárossal együtt immár összesen 48 településen látja el a víz- és csatornaszolgáltatást – a vállalatot tulajdonló önkormányzatok megelégedésére.

(A címlap- és belső oldali kép illusztráció, a nyitóképet a Mezőföldvíz Kft. bocsátotta rendelkezésünkre, köszönjük!)

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.