Visszavágott a Podravka a Kohásznak

spigott - 2022. augusztus 5. 12:31

Gólokban gazdag csatában szenvedett 36-35-ös vereséget a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a DKKA felnőtt női kézilabda csapata.

A csütörtök esti, 27-25-ös dunaújvárosi sikerrel véget ért találkozó után ma délelőtt tizenegy órától újra összemérte erejét a DKKA felnőtt női kézilabda csapata a horvát Podravka Vegeta együttesével.

A sportcsarnokban megrendezett mérkőzést ezúttal is a vendégek kezdték erősebben, de hiába szereztek ismét korán két-háromgólos előnyt, 6-6-nál már egált mutatott az eredményjelző. A nagy rohanásban azonban nem nagyon foglalkoztak a védekezéssel a felek, s bár 12-11-nél már a mienknél volt az előny, az elhibázott hazai támadások és a gyors horvát gólok után ismét meglépett a Podravka (13-16). Egészen az utolsó percekig úgy tűnt, hogy a különbség már nem változik a csapatok között, ám a véghajrába egymás után három gólt is szereztek a mieink válasz nélkül, így a szünetre már 20-20-as állással vonulhattak a felek.

Végh Zoltán felvételei

A fordulást követően egy 3-1-es sorozattal nyitott együttesünk, ám sokáig nem örülhetett a vezetésnek, mert a horvátok összekapták védekezésüket, s 24-25-nél ismét ők álltak közelebb a sikerhez a 41. percben. A folytatásban kissé hullámzóan alakult a játék, hol a mieink, hol a vendégek vezettek egy-egy góllal, ám ennél jobban egyikgárda sem tudott meglépni a másiktól. Az utolsó tíz percnek 30-30-as állásról vágtak neki a csapatok, s bár 31-30-nál még a Kohásznál volt az előny, a véghajrát a Podravka bírta jobban, s végül 36-35-ös sikert aratva vágott vissza a tegnapi vereségért.

A rovat további hírei: Sport

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.