Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

spigott - 2022. augusztus 12. 17:00

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Főoldali és belső kép forrása: Podravka Vegeta (Ivan Brkic)

Bő fél napon belül másodszor is összemérte erejét a DKKA felnőtt női kézilabda csapata a Podravka Vegeta gárdájával, ugyanis a tegnap esti, végül 35-28-as hazai sikerrel véget ért találkozó után ma délelőtt tizenegytől ismét a horvát bajnokság legutóbbi ezüstérmese ellen léptek pályára Rapatyi Tamás játékosai. A mérkőzés első félideje hasonlóan alakult, mint a csütörtöki összecsapás, s mivel a házigazdák támadásban és védekezésben is jobban teljesítettek kézilabdázóinknál, fokozatosan növelték előnyüket, így a szünetre már 16-12-es fórral vonulhattak.

A térfélcsere után tartotta három-négygólos vezetését a Podravka, ám a játékrész derekához közeledve előbb megközelítette ellenfelét a Kohász, majd 19-nél utol is érte a házigazdákat. Együttesünk lendülete nem tört meg, s egy 4-0-s sorozattal ellépett 26-23-ra a horvátoktól, s bár a vendéglátók igyekeztek nagyot hajrázni, az előnyből egy gól megmaradt a lefújásig, így a mieink végül 27-26-os győzelemmel zárták a két gárda negyedik nyári felkészülési találkozóját.

Podravka Vegeta - DKKA 26-27 (16-12)

DKKA: Bartulovic, Oguntoye (kapusok) - Fodor, Szalai, Horváth 2, Farkas 8, Matucza, Poczetnyik 2, Kazai 2, Krupják-Molnár 5, Borgyos 2, Lakatos 1, Weisheitel 1, Arany 3, Kukucska 1, Nick. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.