Dunaújváros Hetilap

20 új parkoló épül hamarosan a Rómain

Fábos Zsolt - 2022. szeptember 18. 8:19

A város több pontján is parkolókat alakít ki a DVG Zrt., olyan helyeken, ahol bár nincs parkoló, az autósok kisajátították, kijárták a zöldterületeket. A következő hetekben a Római városrészbe is eljutnak a munkagépek.

A Fáy András utcában 20 új, zúzott kővel felszórt parkolóhelyet fognak kialakítani. Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő szerint ha elkészülnek, akkor kulturáltan tudnak parkolni a gépjármű tulajdonosok – ráadásul még szabályosan is:
– A Római városrész egy nagyon sűrűn lakott városrész, itt van a legtöbb toronyház, nagyon sokan laknak itt, értelemszerűen nagyon sok az autó, ezért fokozottabb a parkolási probléma is. A DVG és a városüzemeltetés szakembereivel tartottunk bejárást a közelmúltban és feltérképeztük, hogy hol lehet parkolókat kialakítani. A Fáy András utcában találtuk meg azt a helyet, ahol most húsz parkolóhelyet tudunk kialakítani. Fontos, hogy az ehhez szükséges forrás is rendelkezésünkre áll. A Fáy utcában, a Római 15. sarkától egészen a Fáy 6-ig lesznek párhuzamos és ferdeparkolók megépítve. A szakemberek szegélyköveket tesznek le és zúzott kővel fogják leszórni a területet. Kijárt zöldterületekről van szó, amelyek ha most elkészülnek, akkor innentől kulturáltan és nem mellékesen szabályosan tudnak parkolni a környéken élők, illetve az itt parkolni szándékozók. A zúzott köves parkolóval kapcsolatban szeretném elmondani, hogy természetesen kompromisszumot kellett hoznunk, hogy épüljön is parkoló, meg ne is kerüljön nagyon sokba. De bátran állíthatom, hogy jól fog kinézni és jól fogják tudni hasznosítani az autósok.
Az új parkolók kivitelezésére érkezett már árajánlat – tájékoztatott Motyovszki Mátyás. Elmondta még a képviselő, hogy ezzel párhuzamosan az erdészet szakemberei is voltak a területen és az érintett szakaszon el fogják végezni a fák és a bokrok metszését, egyrészt mert időszerű, másfelől pedig azért, hogy a parkoló autókat se zavarják majd. 

A Fáy András utcában tehát 20 új parkolóhelyet alakítanak ki – a munkákat várhatóan októberben végzik el.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

"... felpezsdült az élet Dunaújvárosban"

2023. feb. 05.

Az energiaválság és az elszabaduló árak mindenki életét jelentősen megnehezítették, az önkormányzatokét pedig különösen is. Évnyitó visszatekintés Pintér Tamás polgármesterrel.

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

Kérdések és válaszok a DVCSH volt fogyasztóinak küldött levelek kapcsán

2023. feb. 04.

A napokban a DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

DSTV: az Aranyban is vállalták a "csapolást"

2023. feb. 04.

Folytatódott az iskolai véradások sorozata, derül ki a DSTV összeállításából. A Vöröskereszt helyi szervezete versenyt is hirdetett az intézmények között – legutóbb az Arany János Általános Iskolában várták az önkéntes véradókat. Hangkép.

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

Óvodai vizit – fókuszban a rezsivel

2023. feb. 03.

Az óvodai ágazat idei évre vonatkozó terveiről, elképzeléseiről, az intézményeket érintő elszabadult energiaárakról egyeztetett Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója. 

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

DSTV: piaci körkép – az árak nyomában

2023. feb. 03.

Az áremelkedésekről szóló sorozat újabb helyszíne volt a piac a DSTV összeállításában. Mint kiderült, aki hazai és házias ízekre vágyik, annak még mindig érdemes a Piac tér felé venni az irányt. Hangkép.
 

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

Állami kölcsön a Dunaferrnek, de a termelés újraindításáról továbbra sem tudni

2023. feb. 02.

Hat hónapig az állam állja a vasmű dolgozóinak bérét, ám egyelőre kérdéses, hogy milyen formában kezdődhet meg újra az érdemi termelés. Sok még a kérdőjel, nem látni a megoldást.

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

Zászlót bontott, az óvodákra fókuszált a MONDD!

2023. feb. 02.

Új sorozattal jelentkezett a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a MONDD! programjának első eseménye az óvodai nevelés nehézségeit vette górcső alá még múlt csütörtökön.