Dunaújváros Hetilap

20 új parkoló épül hamarosan a Rómain

Fábos Zsolt - 2022. szeptember 18. 8:19

A város több pontján is parkolókat alakít ki a DVG Zrt., olyan helyeken, ahol bár nincs parkoló, az autósok kisajátították, kijárták a zöldterületeket. A következő hetekben a Római városrészbe is eljutnak a munkagépek.

A Fáy András utcában 20 új, zúzott kővel felszórt parkolóhelyet fognak kialakítani. Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő szerint ha elkészülnek, akkor kulturáltan tudnak parkolni a gépjármű tulajdonosok – ráadásul még szabályosan is:
– A Római városrész egy nagyon sűrűn lakott városrész, itt van a legtöbb toronyház, nagyon sokan laknak itt, értelemszerűen nagyon sok az autó, ezért fokozottabb a parkolási probléma is. A DVG és a városüzemeltetés szakembereivel tartottunk bejárást a közelmúltban és feltérképeztük, hogy hol lehet parkolókat kialakítani. A Fáy András utcában találtuk meg azt a helyet, ahol most húsz parkolóhelyet tudunk kialakítani. Fontos, hogy az ehhez szükséges forrás is rendelkezésünkre áll. A Fáy utcában, a Római 15. sarkától egészen a Fáy 6-ig lesznek párhuzamos és ferdeparkolók megépítve. A szakemberek szegélyköveket tesznek le és zúzott kővel fogják leszórni a területet. Kijárt zöldterületekről van szó, amelyek ha most elkészülnek, akkor innentől kulturáltan és nem mellékesen szabályosan tudnak parkolni a környéken élők, illetve az itt parkolni szándékozók. A zúzott köves parkolóval kapcsolatban szeretném elmondani, hogy természetesen kompromisszumot kellett hoznunk, hogy épüljön is parkoló, meg ne is kerüljön nagyon sokba. De bátran állíthatom, hogy jól fog kinézni és jól fogják tudni hasznosítani az autósok.
Az új parkolók kivitelezésére érkezett már árajánlat – tájékoztatott Motyovszki Mátyás. Elmondta még a képviselő, hogy ezzel párhuzamosan az erdészet szakemberei is voltak a területen és az érintett szakaszon el fogják végezni a fák és a bokrok metszését, egyrészt mert időszerű, másfelől pedig azért, hogy a parkoló autókat se zavarják majd. 

A Fáy András utcában tehát 20 új parkolóhelyet alakítanak ki – a munkákat várhatóan októberben végzik el.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

Felsőoktatásban tanulsz? Felvételizel? Jelentkezz az önkormányzat támogatására!

2022. okt. 04.

Két típusú ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló, vagy felvételi előtt álló diákok a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer részeként, adta hírül a város hivatalos oldala. 

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

"Gyermekeink jövője a tét!" – szolidaritási kiállás az oktatásért szerdán

2022. okt. 04.

Az oktatás világnapján szerveznek szolidaritási kiállást az oktatásért városunkban: mindenkit, szülőket, nagyszülőket is várnak a Dr. Molnár László Emlékparkba szerdán délután. Legyetek, legyenek, legyünk sokan!

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

Elkezdték a köztéri fasorok növényvédelmi munkáit

2022. okt. 04.

A város útjai mellett tegnap, az esti órákban kezdték az őszi növényvédelmi permetezést, adta hírül a város hivatalos oldala. Két-három nap alatt végeznek a szakemberek, persze csak ha nem esik.

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

DSTV: kerekasztal az emlékév előtt

2022. okt. 04.

Önkormányzati koordinációval valósul meg a Petőfi 200 emlékév városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az előkészületek jegyében ült össze az a kerekasztal a Városházán a napokban, amely a programok gondozását vállalja. Hangkép.
 

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

Új kísérletbe fog, helyettes szülőket toboroz az Útkeresés Segítő Szolgálat

2022. okt. 03.

Bővíti a szolgáltatások körét a rászorulók számára az Útkeresés Segítő Szolgálat – az intézmény helyettes szülői szolgáltatás kialakítását szervezi, és egészen október végéig várja azok jelentkezését, akik a nemes feladatot ellátják.

Véget értek a munkálatok végre

Véget értek a munkálatok végre

2022. okt. 03.

A város több pontján is sor kerül az úgynevezett vadparkolók felszámolására. Ahol logikus és lehetséges, ott az egykor volt füves területeket legális parkolókká alakítják, zúzott kővel szórják fel és ennek köszönhetően területenként érezhető nagyságrendben növekszik a kialakított parkolóhelyek száma. 

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

DSTV: jubilált a Megyei Szakdolgozói Nap

2022. okt. 03.

Idén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete, derül ki a DSTV összegzéséből. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont. Hangkép.