A bajnoki után már a Kohász örülne

spigott - 2022. szeptember 23. 17:23

A két bajnoki pont megszerzésének reményében fogadja az MTK gárdáját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután négy órától.

Legutóbbi, Debrecenben lejátszott mérkőzésén elveszítette veretlenségét a DKKA felnőtt női kézilabda csapata, mely az első és a második félidő hajrájában is túl sok hibát követett el ahhoz, hogy legyen esélye megszorongatni a tavalyi szezon bronzérmesét, így a mieink három fordulót követően egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel állnak a bajnoki tabella hatodik helyén. Rapatyi Tamás együttese a következő játéknapon hazai környezetben méreti meg magát, ugyanis szombaton délután négy órától az MTK gárdája látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba.

A fővárosi alakulat számára nem kezdődött túl jól az idei szezon, mivel előbb Kisvárdán szenvedett 32-28-as vereséget, míg a DVSC otthonában lejátszott bajnokin 31-24-es sikernek örülhettek a házigazdák, így a kék-fehérek még szerzett pont nélkül állnak a tabella utolsó előtti helyén. A két gárda szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt már összemérte egymással erejét, s a Dunaújvárosban lejátszott edzőmeccsen az MTK gárdája aratott 33-31-es győzelmet úgy, hogy akadémistáink elsősorban helyzetkihasználásukat okolhatták a bosszantó vereségért.

Képek: DO-archív

Most természetesen a győzelem megszerzése lesz a célja a mieinknek, ám ehhez hatvan percen keresztül koncentrált, jó játékra lesz szükség, árulta el Rapatyi Tamás vezetőedző a találkozó előtt.
– A debreceni mérkőzés mindkét félidejében 20-25 percig tudtuk játszani azt, amit megbeszéltünk, amire készültünk, ám a félidők hajrájában sajnos fejben elfáradtunk, s az eladott labdáinkból a hazaiak rendre könnyű gólokat tudtak szerezni, ami gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást. Visszanézve a meccset, láttuk a hibáinkat, tudjuk, miben kell javulnunk az MTK elleni találkozóra. Nagyon készültünk a fővárosiakból, de ezt az említett 20-25 percet szeretnénk még jobban kitolni, s itthon tartani a bajnoki pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.