A félidők hajráit nem bírta a Kohász

spigott - 2022. szeptember 16. 18:38

Az első és a második felvonás utolsó perceit is nagyon elrontotta, így nem volt esélye a pontszerzésre Debrecenben a DKKA női kézilabda csapatának.

Debrecenben, a tavalyi bronzérmes, s jelenleg is harmadik helyen álló DVSC otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket akadémiánk felnőtt együttese ma délután öt órától. Az összecsapásnak a házigazdák voltak az esélyesei, ám a mieink a bravúr reményében vágtak neki a meccsnek, melynek első percei rohanós játékot hoztak, így az 5. percben már nyolc gólnál jártak a felek (4-4). a folytatásban sem foglalkoztak sokat a védekezéssel a felek, egymás után szerezték góljaikat a csapatok, s ezt először a hazaiak szakvezetője elégelte meg, s a 8. percben időt is kért (7-7).

A nagy rohanásnak ekkor sem lett vége, s bár a 13. percben Bartulovic már a második hétméterest védte ki, a túloldalon a francia válogatott Joelle is megfogott egy büntetőt, így nem sikerült átvennie együttesünknek a vezetést a 16. percben (9-9). A nagy iramban elkezdtek azért hibázni is a felek, de továbbra is élvezetes volt a csata, melyben hiába lépett el kettővel a DVSC, Farkas és Weisheitel találataival ismét egalizált a Kohász (12-12). Nick második kiállítása ismét kettővel vezetett a Loki, mely könyörtelenül kihasználta a Kohász támadásban elkövetett hibáit, s nem egész négy perc alatt újabb négy könnyű gólt szerezve húzott el kézilabdázóinktól, s a szünetre már 22-14-es fórral vonulhatott.

Képek: DO-archív

A térfélcsere után elsősorban támadásokban és a visszarendeződésben kellett javulnia együttesünknek, de a házigazdák nem nagyon engedték ki kezükből az irányítást, s magabiztosan tartották nyolc-kilencgólos fórjukat a játékrész derekáig (30-22). Rapatyi Tamás a 46. percben kért újra időt, hogy a véghajrában sikerüljön kicsit feljebb kapaszkodnia csapatának, ám a Debrecen nemcsak tartotta, hanem még növelte is előnyét, s az utolsó hat percben egy újabb 5-0-s sorozattal alakította ki a 40-27-es hazai sikert jelentő végeredményt.

DVSC - DKKA 40-27 (22-14)

DKKA: Bartulovic - Szalai 2, Borgyos 1, Weisheitel 4, Nick 2, Horváth 2, Kazai 2. Csere: Oguntoye (kapus), Farkas 8, Matucza 1, Fodor 1, Arany 1, Poczetnyik, Krupják-Molnár, Agócs 1, Lakatos 2. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.