Becsülettel küzdöttek a birkózók

spigott - 2022. szeptember 28. 12:30

Felemás eredményekkel zárták a DKSE ifjú birkózói a Hajdúszoboszlón megrendezett U15-ös Országos Diákolimpiai finálét.

Fehér Krisztián edző, Miklósics Roland, Garbacz Bence, Veréb Dávid, Piros Tibor edző (Kép: DKSE)

Hajdúszoboszlón rendezték meg a birkózók U15-ös korosztályának Diákolimpiai Országos Döntőjét szeptember 24-én, s a megméretésen három versenyző, Garbacz Bence (41 kg), Miklósics Roland (62 kg), valamint Veréb Dávid (+85 kg) képviselte a DKSE és fiókszakosztályainak színeit. Utóbbi egy tavalyi nemzetközi versenyen elszenvedett súlyos sérülése és közel egy éves kihagyás után lépett szőnyegre a viadalon első éves serdülőként, a +85 kg-os mezőnyben mért legkisebb súllyal (88 kg), s bár első két meccsét megnyerte, az elődöntőben kikapott 120 kg-os ellenfelétől, míg a bronzmeccsen egy 170 kg-os (!) vetélytárs várt rá, akivel szintén nem bírt, így az ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Garbacz Bence súlycsoportot váltva a 41 kg-osok mezőnyében indult, de már erre a versenyre is fogynia kellett, árulta el Tombor István vezetőedző, akitől megtudtuk, hogy első meccsén egy olyan ellenféllel birkózott, akit eddig nem sikerült legyőznie, s bár 0-4-es hátrány után még sikerült fordítania, az utolsó percben hibázott, így ceglédi vetélytársa végül tusgyőzelmet aratott. A második fordulóban a súlycsoport esélyese ellen mérette meg magát, de a bravúr elmaradt, így a harmadik helyen végzett. Bencén ezzel együtt látszik a fejlődés, s bár fizikálisan még el van maradva a mezőny nagy részétől, ezt a heti rendszeres edzésekkel igyekszik ledolgozni.

A 62 kg-osok között induló Miklósics Roland szabadfogású versenyző, ezért számára a tisztes helytállás volt a cél a kötöttfogású viadalon. Ő végül kélt mérkőzést birkózott, s bár becsülettel küzdött, nem jutott be a legjobb hat közé. Mint azt Tombor István elmondta, összességében elégedett volt a versenyzőkkel, amit kért, azt igyekeztek betartani és bátran küzdöttek a szőnyegen az utolsó pillanatig.

A rovat további hírei: Sport

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

2022. dec. 01.

Hazai pályán, az UTE ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Nehéz ellenfél a kupában

Nehéz ellenfél a kupában

2022. dec. 01.

A DVSC lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A címvédő ellen játszanak a Bikák

A címvédő ellen játszanak a Bikák

2022. dec. 01.

Hazai környezetben, a Csíkszereda elleni összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Hazatért a válogatott bekk

Hazatért a válogatott bekk

2022. nov. 30.

Tóth Gergely személyében egy ponterős, helyi nevelésű játékossal erősítette meg védősorát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.