Biztos sikerek idegenben

spigott - 2022. szeptember 22. 7:30

Továbbra is hibátlanul szerepelnek az U19-es bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiataljai.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA-archív

Hétközi fordulóval folytatódott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es csapatai számára a korosztályos bajnokságok küzdelemsorozata szerdán délután. Az akadémisták U17-es együttese a vele azonos pontszámmal álló Dabas otthonában lépett pályára, s bár a mérkőzés első félidejének derekáig fej-fej mellett haladtak a felek, a játékrész utolsó tíz percében sikerült két-három találattal meglépnie Guricsné Horváth Beáta tanítványainak, így a szünetre már 12-15-ös állással vonultak a felek. A térfélcserét követően villámrajtot vettek fiataljaink, gyorsan megduplázták fórjukat, s ugyan a hazaiak 24-nél utolérték a DKKA-t, a véghajrában jól koncentráltak kézilabdázóink, s végül 33-29-es győzelemmel szerezték meg a két pontot, így négy fordulót követően a negyedik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Eközben a Kohász U19-es együttese a bajnokságban szintén hibátlan Mosonmagyaróvár vendégeként mérette meg magát, ahol egy igen keménynek ígérkező meccs várt Zugai Gábor csapatára. A nagy csata azonban csak bő negyed óráig tartott, mert 7-7 után állva hagyta ellenfelét a DKKA, mely támadásban és védekezésben is remekelt, s a második etapnak már 10-16-os állással vágtak neki a csapatok. A második harminc percben tovább növelte előnyét a Zugai-gárda, s nagyon sima, 35-24-es győzelemmel térhetett haza, így négy fordulót követően négy győzelemmel áll a táblázat második helyén.

Eredmények, gólszerzőink

U17-es bajnokság, Nyugati csoport
Dabas KC VSE - DKKA 29-33
(12-15)
Gólszerzőink: Megyeri Bodza 7, Fehér Luca 6, Vas Kitti 5, Mózsi Villő 4, Somogyi Aisa 3, Badacsonyi Edina 2, Bruzsa Lili 2, Nagy Sára 1, Varga Csenge 1, Mikó Luca 1, Egejuru Sára 1.

U19-es bajnokság, Nyugati csoport
Mosonmagyaróvár - DKKA 24-35
(10-16)
Gólszerzőink: Graffy Tamara 7, Agócs Alexandra 6, Sztanó Kincső 5, Gajdos Petra 5, Konyecsni Alexa 5, Kövecses Lili 3, Balogh Dóra 2, Kovács Flóra 1, Varga Viktória 1.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.