Fényes érmek a világbajnokságon

spigott - 2022. szeptember 3. 12:33

Slihoczki Ádámék ezüstöt, Kulcsár Dorináék bronzérmet szereztek a kajak-kenusok szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságán.

Kép: DO-archív

A negyedik versenynappal folytatódott Szegeden a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as világbajnoksága, s a megméretés mai fináléiban két DKSE-s versenyzőért, Kulcsár Dorináért és Slihoczki Ádámért is szoríthattunk.

Dorina az U23-as korosztály kenu négyeseinek 500 méteres döntőjében térdelt hajóba Gönczöl Laura, Molnár Csenge és Seres Fanni társaságában az éremszerzés reményében. Sokáig azonban úgy tűnt, hogy ez nem jön össze a magyar egységnek, ugyanis a kanadaiak, az ukránok és a lengyelek is végig a mieink előtt haladtak. A hajrát viszont nagyon megnyomták Dorináék, a második kettőszázötven méteren fokozatosan közelítették meg az ukránokat, s az utolsó métereken meg is előzték őket, így végül bravúros bronzéremmel zárták a szám küzdelmeit.

A zombori Dominik, Koczkás Dávid, Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf összetételű U23-as kenu négyes szintén ötszáz méteren állt rajthoz, s jött el remekül az első métereken, így a spanyolokkal és a lengyelekkel együtt gyorsan meg is lógott a mezőnytől. A folytatás a magyar és a spanyol hajó csatáját hozta, s bár az utolsó száz méteren úgy tűnt, talán meglehet az aranyérem, a véghajrát a spanyolok bírták jobban, így ők szerezték meg az első helyet, míg a magyar egység ezüstéremmel gazdagodott.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.