Keresik a buszvezetőt satuztató bringást!

Öcaline - 2022. szeptember 7. 16:08

A rendőrök egy, a Vasmű úton történt közlekedési balesettel összefüggésben kérik a lakosság segítségét. Azt a bringást keresik, aki vészfékezésre kényszerített egy buszvezetőt – egy utas súlyos sérülést szenvedett. Akár egy megosztás is közelebb vihet a vétkes bringáshoz!

Baleset szemtanúit keresve fordult felhívással a nyilvánossághoz a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés szerint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt kezdett büntetőeljárást egy egyelőre ismeretlen kerékpárossal szemben.
A rendelkezésre álló adatok alapján augusztus 11-én 9 óra 30 perc körül egy menetrend szerint közlekedő autóbusz a Vasmű úton haladt az Építők útja felé, amikor a Vasmű út és a Kossuth Lajos utca kereszteződéséhez érve egy kerékpáros kihajtott elé, és ezzel vészfékezésre kényszerítette az autóbusz vezetőjét. 

A hirtelen fékezés hatására a busz egyik utasa elesett és súlyos sérülést szenvedett.  

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki tanúja volt a balesetnek, vagy azzal kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 25/510-510-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es "Telefontanú" zöldszámán, vagy a 112-es központi telefonszámok valamelyikén.

Jelentkezzen, ha látta a balesetet, vagy tudja, ki lehet a bringás – de már egy megosztás is közelebb vihet a kétkerekűshöz!

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.