Kohász-siker a fordulatok meccsén

spigott - 2022. szeptember 24. 17:42

Óriási csatában, rettentő hullámzó játékkal aratott kétgólos, 25-23-as győzelmet az MTK elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Hazai környezetben, az MTK elleni összecsapással folyatta a bajnoki küzdelmeket akadémiánk felnőtt együttese ma délután négy órától, s bár a két gárda nyári edzőmeccsén a fővárosiak örülhettek kétgólos sikernek, a mieink most egyértelműen a győzelem reményében léptek pályára.

A kezdés azonban kissé akadozott mindkét oldalon, sok volt a hiba a csapatok játékában, így az első nyolc percben mindössze két-két gólig jutottak a felek. Bár Poczetnyik második találatával ekkor még visszavettet az előnyt együttesünk, a folytatásban kihagyott hetes, rosszul előkészített lövések mellett azért is szomorkodhattunk, mert a fővárosiak sorozatban négy alkalommal is könnyű gólt szerezve léptek el 6-3-ra. Jött is azonnal Rapatyi Tamás időkérése, s bár a következő gólt is a vendégek szerezték, erre most a mieink válaszoltak egy 4-0-s etappal, így a 19. percben ismét egált mutatott az eredményjelző (7-7).

Ezúttal az MTK-n volt az időkérés sora, de ez sem törte meg kézilabdázóink lendületét, akik Farkas, Horváth és Borgyos találataival nemcsak fordítottak, hanem a 23. perc legvégén már háromgólos, 11-8-as fórnak örülhettek. Innen még egyszer feljött 11-10-ra a kék-fehér alakulat, de a véghajára most nagyon odafigyeltek kézilabdázóink, s Arany, Kazai, Farkas és Borgyos góljainak köszönhetően a félidei pihenőre már 15-11-es vezetéssel vonulhattak.

Farkas Johanna hét góllal járult hozzá a Kohász sikeréhez (Képek: DO-archív)

Ezzel együtt persze nem dőlt el a meccs, nagyon oda kellett figyelni a második felvonásban is, főleg úgy, hogy az MTK négy találattal, míg a mieink hat-hét elrontott támadással kezdték a játékot, így a 38. perchez érve egalizált az ellenfél (16-16). Együttesünk több mint nyolcperces gólcsendjét Borgyos szakította meg, de hiába kerültek emberelőnybe kézilabdázóink, a játékrész derekán újra a fővárosiak vezetése miatt szomorkodhattunk (17-18).

Ezzel azonban még mindig nem volt vége a liftezésnek, mert a bajban ismét nagyon összekapta magát a Kohász, mely a visszatérő Farkas vezérletével előbb egalizált, majd ismét meglógott hárommal a fővárosiaktól az 50. percre (22-19). Ezzel együtt bőven ígért még izgalmakat a véghajrá, melyben 23-21-es állásnál sorozatban rontották el támadásaikat a felek. Arany Rebeka a lehető legjobbkor, az 56. perc elején szerezte második találatát, amivel végre ismét hárommal vezettek a mieink (24-21). Az utolsó percekre azonban emberhátrányba kerültek kézilabdázóink, de Krupják-Molnár nagyon fontos találata végleg lezárta a meccset, melyet 25-23-ra nyertek az akadémisták, míg az MTK három mérkőzést követően is pont nélkül áll a tabellán.

DKKA - MTK Budapest 25-23 (15-11)
Jegyzőkönyv később

A rovat további hírei: Sport

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

2022. dec. 01.

Hazai pályán, az UTE ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Nehéz ellenfél a kupában

Nehéz ellenfél a kupában

2022. dec. 01.

A DVSC lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A címvédő ellen játszanak a Bikák

A címvédő ellen játszanak a Bikák

2022. dec. 01.

Hazai környezetben, a Csíkszereda elleni összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Hazatért a válogatott bekk

Hazatért a válogatott bekk

2022. nov. 30.

Tóth Gergely személyében egy ponterős, helyi nevelésű játékossal erősítette meg védősorát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.