Megvan az első hazai siker

spigott - 2022. szeptember 20. 7:30

Hullámzó játékot nyújtott, de így is biztosan, hét gólt szerezve nyerte az Asterix Érd elleni bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Az újonc Asterix Érd elleni hazai összecsapással folytatta az NB II Nyugati Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros Futsal együttese hétfőn este. A meccs esélyesének a mieink számítottak, ám az érdiek láthatóan nem szerettek volna asszisztálni a hazaiak sikeréhez sőt, agresszív letámadásukkal okoztak kellemetlen perceket futsalosainknak a mérkőzés elején. A vendégek lendületét az első játékrész derekán Perjési igyekezett megtörni egy szépen kijátszott akció végén, ám elég volt egy saját térfélen eladott labda, s szinte a középkezdés után egalizált az ellenfél (1-1).

Ez szerencsére nem törte meg Tóth Árpád együttesét, mely Ivacs bombájával a 11. percben visszavette a vezetést, majd újabb egy perccel később Godslove lőtt a kapuba úgy, hogy előtte két vendégjátékost és a kapust is megbolondította (3-1). A harmadik hazai gól után muszáj volt ismét feljebb jönnie az érdieknek, ám ezt is könyörtelenül kihasználta együttesünk, mely Csányi találatával zárta a játékrészt, így a szünetre már 4-1-es fórral vonulhatott.

Végh Zoltán felvételei

A vendégek a fordulást követően sem adták fel a küzdelmet, ám hiába szépítettek négy perc elteltével, Csányi erőszakos labdaszerzés után nagyon hamar visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (5-2). A folytatás nyugodtabb játékot hozott, ám a meccs hajrájában felpörögtek az események. A 34. percben ismét feljött kettőre az Érd, ám Godslove és Csányi gyorsan tett arról, hogy már semmi izgalom ne maradjon a végére (7-3). A vendégek becsületére váljék, hogy ekkor sem törtek össze, ám hiába lőttek két gólt is az utolsó két percben, a mérkőzést végül megérdemelten nyerte 7-5-re együttesünk, megszerezve ezzel első hazai győzelmét, amivel feljött a tabella hatodik helyére.

Dunaújváros Futsal - Asterix Érd 7-5 (4-1)
Gólszerzők: Csányi 3, Godlove 2, Perjési 1, Ivacs 1, illetve: Szabó 2, Balazsin 1, Nádas 1, Borka 1.

Dunaújváros Futsal: Bán - Ivacs, Csányi, Szili, Godslove. Csere: Kovács, Villám, Dobrovitz, Perjési, Németh. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.