Megvan az első hazai siker

spigott - 2022. szeptember 20. 7:30

Hullámzó játékot nyújtott, de így is biztosan, hét gólt szerezve nyerte az Asterix Érd elleni bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Az újonc Asterix Érd elleni hazai összecsapással folytatta az NB II Nyugati Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros Futsal együttese hétfőn este. A meccs esélyesének a mieink számítottak, ám az érdiek láthatóan nem szerettek volna asszisztálni a hazaiak sikeréhez sőt, agresszív letámadásukkal okoztak kellemetlen perceket futsalosainknak a mérkőzés elején. A vendégek lendületét az első játékrész derekán Perjési igyekezett megtörni egy szépen kijátszott akció végén, ám elég volt egy saját térfélen eladott labda, s szinte a középkezdés után egalizált az ellenfél (1-1).

Ez szerencsére nem törte meg Tóth Árpád együttesét, mely Ivacs bombájával a 11. percben visszavette a vezetést, majd újabb egy perccel később Godslove lőtt a kapuba úgy, hogy előtte két vendégjátékost és a kapust is megbolondította (3-1). A harmadik hazai gól után muszáj volt ismét feljebb jönnie az érdieknek, ám ezt is könyörtelenül kihasználta együttesünk, mely Csányi találatával zárta a játékrészt, így a szünetre már 4-1-es fórral vonulhatott.

Végh Zoltán felvételei

A vendégek a fordulást követően sem adták fel a küzdelmet, ám hiába szépítettek négy perc elteltével, Csányi erőszakos labdaszerzés után nagyon hamar visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (5-2). A folytatás nyugodtabb játékot hozott, ám a meccs hajrájában felpörögtek az események. A 34. percben ismét feljött kettőre az Érd, ám Godslove és Csányi gyorsan tett arról, hogy már semmi izgalom ne maradjon a végére (7-3). A vendégek becsületére váljék, hogy ekkor sem törtek össze, ám hiába lőttek két gólt is az utolsó két percben, a mérkőzést végül megérdemelten nyerte 7-5-re együttesünk, megszerezve ezzel első hazai győzelmét, amivel feljött a tabella hatodik helyére.

Dunaújváros Futsal - Asterix Érd 7-5 (4-1)
Gólszerzők: Csányi 3, Godlove 2, Perjési 1, Ivacs 1, illetve: Szabó 2, Balazsin 1, Nádas 1, Borka 1.

Dunaújváros Futsal: Bán - Ivacs, Csányi, Szili, Godslove. Csere: Kovács, Villám, Dobrovitz, Perjési, Németh. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Fényes érmek a szőnyegen

Fényes érmek a szőnyegen

2022. okt. 04.

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Bosszantó hazai vereség

Bosszantó hazai vereség

2022. okt. 04.

Helyzetek sokaságát kihagyva szenvedett kétgólos vereséget a Haladás II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros Futsal együttese az NB II-es pontvadászatban.

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

Focival emlékeztek Ongai Gáborra

2022. okt. 03.

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Pontos szezonrajt Dágon

Pontos szezonrajt Dágon

2022. okt. 03.

Fordulatos küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget a DKSE erősen tartalékos röplabda csapata a Dág otthonában lejátszott NB I-es bajnoki szezonnyitón.

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

A Haladás II. ellen folytatják futsalosaink

2022. okt. 03.

Két hét szünet után játszik újra bajnokit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely a Haladás II. gárdáját látja vendégül az egyetemi sportcsarnokban ma este hét órától.

A Fradi hajrázott jobban

A Fradi hajrázott jobban

2022. okt. 03.

Óriási küzdelemben, a véghajrában kapott gólokkal szenvedett 4-2-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapat a Ferencváros elleni hazai összecsapáson.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. okt. 02.

Az ESMTK vendégeként szenvedte el első vereségét az NB III-as pontvadászat idei szezonjában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.