Megyei rangadó vár a Kohászra

spigott - 2022. szeptember 8. 17:35

Székesfehérváron, az Alba Fehérvár KC elleni összecsapással folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese pénteken este hat órától.

Hullámzó játékot nyújtott, de így is négygólos, 30-26-os győzelmet aratott a Békéscsaba elleni hazai szezonnyitón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Rapatyi Tamás gárdája már az első felvonásban hat góllal vezetett vetélytársa ellen, ám egy bő tízperces hazai rövidzárlat után még a szünetig fordítani tudtak a vendégek, így a második etapban komoly javulás kellett kézilabdázóinktól ahhoz, hogy itthon tartsák a pontokat. Ez szerencsére meg is történt, a támadásban és védekezésben is jól teljesített a Kohász a térfélcsere után, s bár a Békéscsaba is becsülettel küzdött, a mieink négygólos győzelme maximálisan megérdemelt volt.

A folytatás azonban még nehezebbnek tűnik, ugyanis pénteken este hat órától idegenben, a megyei rivális Alba Fehérvár KC otthonában húznak szerelést játékosaink. A székesfehérvári alakulat nem a legjobban kezdte a szezont, ugyanis tízgólos, 33-23-as vereséget szenvedett Debrecenben, ám abban biztosak lehetünk, hogy hazai környezetben a javítás és a győzelem reményében lép pályára Józsa Krisztián együttese.

Farkas Johannára Székesfehérváron is kulcsszerep hárulhat! (Képek: DO-archív)

Javítana azonban játékán együttesünk is, melynek vezetőedzője, Rapatyi Tamás elárulta, nagyon nehéz csata vár rájuk a megyei rangadón, ám bízik abban, hogy sikerül a játék minden elemében előrébb lépni a Békéscsaba elleni találkozóhoz képest.
– A Békéscsaba elleni meccs első félidejének utolsó tíz percében sajnos kevésbé valósult meg az, amit elterveztünk, ugyanakkor ebből gyorsan le is vontuk a következtetéseket, s a második félidőben már azt a játékot nyújtottuk, amit mi szeretnénk. Az Alba FKC ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz Székesfehérváron, szerintem ők jobb csapatot alkotnak, mint a Békéscsaba, erős átlövőkkel rendelkeznek, s bár jöttek hozzájuk is új emberek, kiforrottabb a játékuk. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőlük, s a mi játékstílusunkat ráerőltetni ellenfelünkre, s bár ez idegenben sokkal nehezebb feladat, bízom abban, hogy tanulunk az itthon tapasztaltakból és még pontosabban, még határozottabban tudunk majd játszani.

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.