Újra idegenben a Kohász

spigott - 2022. szeptember 16. 7:30

A bravúrt, vagyis a két pont megszerzését tűzi ki maga elé a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a tavalyi bronzérmes Debrecen elleni bajnokin.

Kép: DO-archív

Három pontot gyűjtött a bajnokság első két fordulójában a DKKA felnőtt együttese, mely a nyitómeccsen a Békéscsabát győzte le, majd előző hét hévén a megyei rivális Alba Fehérvár KC otthonából hozott el egy pontot úgy, hogy Farkas Johanna révén az utolsó másodpercben tudott kiegyenlíteni. Rapatyi Tamás csapata így két találkozót követően a hatodik helyen áll a tabellán, ugyanakkor a folytatás sem ígérkezik könnyűnek, ugyanis ma délután öt órától ismét idegenben, ezúttal a Debrecen vendégeként lépnek pályára kézilabdázóink a bajnokság 13. fordulójából előrehozott mérkőzésén.

A DVSC gárdája a tavalyi szezonban nagy fölénnyel szerezte meg a bajnokság bronzérmét, s mivel azóta tovább erősödött kerete, idén is jó eséllyel küzdhet meg a dobogóért ellenfeleivel. A debreceniek ennek szellemében is kezdték a pontvadászatot, s az első fordulóban az Alba FKC-t győzték le 33-23-ra, majd az MTK ellen is diadalmaskodtak 31-24-re, így jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban. A Loki célja a mieink elleni mérkőzésen is a két pont megszerzése lesz, ám erre készülnek akadémistáink is, s mint azt Rapatyi Tamás vezetőedző elmondta, ezúttal is igyekeznek kihozni magukból a maximumot.

– Az Alba elleni mérkőzésen nagyjából azt játszottuk, amit elterveztünk, ugyanakkor döntéseinkbe több hiba csúszott, illetve balátlövőben nem voltunk olyan hatékonyak, mint szerettük volna. A debreceni mérkőzésünkkel kapcsolatban elmondható, hogy a DVSC egy nagyon jó csapat, a dobogóra pályázik, míg mi egy fiatal együttes vagyunk, szóval nem fogunk taktikázni, nyílt sisakos játékra készülünk ellenük is. Győzni szeretnénk, legrosszabb esetben magunkat akarjuk legyőzni, szó sincs arról, hogy feladnánk a találkozót, nem tehetjük meg ezt, mindenki ellen a maximumra törekszünk, így lesz ez ma is, s hogy ez mire lesz elég, az majd a meccs végén kiderül.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.