Fényes érmek a szőnyegen

spigott - 2022. október 4. 17:13

Egy első, egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a kötöttfogású birkózók Egerben megrendezett országos diákolimpiai döntőjét a DKSE ifjú sportolói.

Kép forrása: DKSE

Egerben rendezték meg a birkózók kötöttfogású diákolimpiájának országos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen hét DKSE-s versenyző képviselte iskoláját a 12-13 évesek korcsoportjában. A mezőny rendkívül népes volt, összesen 118 sportoló lépett szőnyegre a Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban megrendezett viadalon, s a dunaújvárosi fiatalok ismét szép eredményekkel örvendeztették meg az értük szorítókat.

A 32 kg-osok mezőnyében szereplő Tombor Benedek mind a négy meccsén technikai tussal (8 pont különbség) diadalmaskodott, ráadásul úgy, hogy ellenfelei még pontot sem tudtak szerezni ellene, így teljesen megérdemelten lett országos diákolimpiai bajnok. Csőregi Zalán az 54 kg-osok között menetelt magabiztosan a fináléig, ahol azzal a jászberényi fiúval nézett farkasszemet, akitől a bajnoki döntőben vereséget szenvedett. Az aranycsata ezúttal is óriási küzdelmet hozott, s bár Zalánnak nem jött össze a visszavágás, így is szépen csillogó ezüstéremmel lett gazdagabb.

Zámbó Gergő a 63 kg-osok között végzett a pontszerző ötödik helyen, míg Parádi Lászlónak (54 kg), Fierpasz Andrásnak (58 kg), Fekete Csabának (58 kg) és Pesei Sándornak (76 kg) sajnos most nem sikerült a pontszerzés, de a hamarosan sorra kerülő szabadfogású versenyen újra bizonyíthatnak, árulta el Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

Akitől megtudtuk még, hogy a szakosztály U15-ös Európa-bajnoka, Pupp Viktória több külföldi nemzetközi versenyen is részt vett a közelmúltban, s ezek közül kettőt is megnyert, míg Lengyelországban pedig bronzérmet szerzett a mögöttünk hagyott hétvégén.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.