Focival emlékeztek Ongai Gáborra

spigott - 2022. október 3. 17:41

Jó hangulatban, kiváló meccsekkel adóztak egykori társuk emléke előtt a rendőrök a negyedik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktornán.

Idén immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitánysága az Ongai Gábor Emléktornát és Sportnapot, melyen a 2018 tavaszán tragikus hirtelenséggel elhunyt társuk emléke előtt adózhattak a résztvevők. A programnak ezúttal a kalandpark és a körülötte található műfüves labdarúgó pályák adtak otthont pénteken, s bár a rendezvény elején még az esővel is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek, idővel azért kisütött a nap, így minden adott volt ahhoz, hogy jó hangulatban sportoljanak, s töltsék el együtt az időt a rendvédelmi dolgozók.

Ezt emelte ki megnyitó beszédében Suszter Tamás, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, aki érdeklődésünkre elárulta, Ongai Gábor nagyon szerette a sportot, ezért emlékeznek focival és sportnappal elhunyt társukra úgy, hogy mindenki, a család, hozzátartozók, barátok és az összes kolléga a kapitányságról együtt töltheti el ezt a napot.
– A megye összes rendőrkapitánysága, a főkapitányság állománya, a büntetés-végrehajtási Intézet, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat csapatai is részt vettek a viadalon, s mivel Gábor mindig egy vidám, mosolygós ember volt, ilyenkor azt szeretjük látni mi is, hogy mindenki vidám és mosolyog, így emlékezzünk egykori kollégánkra.

Az emléktornát megtisztelte jelenlétével Orosz Csaba, az önkormányzat közbiztonsági bizottságának elnöke is, s mint azt megfogalmazta, ez a nap is bebizonyította, mennyire összetartó közösséget alkotnak a rendvédelmisek:
– Változik a társadalmunk, sok közösség esik szét különböző okokból, ebben sajnos a covid is közrejátszott, de a rendvédelmisek most is megmutatták, hogy rájuk ez nem érvényes. Az önkormányzat a területtel igyekezett segíteni a rendezvényt, illetve a Közbiztonsági Alapítványon keresztül támogattuk is ezt a tornát, melyen két nagyon fontos dolog, a sport és a rendvédelem fonódik össze. Rendőreinknek nagyon nehéz feladat jut minden egyes nap, minden szolgálatban, ezért is örömteli, hogy egy ilyen nappal segíthetünk nekik, ahol újra találkozhatnak egymással régi barátok, együtt főzhetnek, mesélhetnek régi történeteket, sportolhatnak, s emlékeznek egykori kollégájukra és testvérére.

Képek forrása: DLSZ/Ihász Martin

Ami pedig magát a programot illette, a megnyitót követően sorozatban játszották meccseiket a csapatok, míg a pályán kívül is zajlott az élet, a támogatóknak köszönhetően több egyéb sportolási és szórakozási lehetőség várt a résztvevőkre, s emellett lehetőség nyílt az általános egészségi állapotfelmérésre is. A végig kiváló hangulatú emléktorna végén a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet csapata örülhetett a végső sikernek, míg a képzeletbeli dobogó második fokára az Adony Öregfiúk együttese, a harmadikra pedig a Székesfehérvári Rendőrkapitányság csapata állhatott.

A rovat további hírei: Sport

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

2022. dec. 01.

Hazai pályán, az UTE ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Nehéz ellenfél a kupában

Nehéz ellenfél a kupában

2022. dec. 01.

A DVSC lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A címvédő ellen játszanak a Bikák

A címvédő ellen játszanak a Bikák

2022. dec. 01.

Hazai környezetben, a Csíkszereda elleni összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Hazatért a válogatott bekk

Hazatért a válogatott bekk

2022. nov. 30.

Tóth Gergely személyében egy ponterős, helyi nevelésű játékossal erősítette meg védősorát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.