Hazai pályán javíthat a DKKA

spigott - 2022. október 21. 17:00

Elsősorban védekezésben kell fejlődnie a DKKA kézilabdázóinak ahhoz, hogy pontosan zárják a Budaörs elleni hazai találkozót szombaton délután.

Kép: DKKA-archív

Nem pont úgy alakult a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének legutóbbi bajnokija, ahogy azt a játékosok, a szakvezetés és a drukkerek remélték, mert hiába a 31 lőtt gól, végül sima, 13 gólos vereséget szenvedett csapatunk a Mosonmagyaróvár otthonában. Ez egyben azt is jelentette, hogy kézilabdázóink visszacsúsztak a tabella hetedik helyére úgy, hogy öt meccsükből kettőt nyertek meg, s egy döntetlen mellett két alkalommal hagyták el pont nélkül a pályát. Bár a mosonmagyaróvári vereség természetesen senkinek nem esett jól, most itt a lehetőség a javításra, ugyanis szombaton délután öt órától hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban látja vendégül Rapatyi Tamás együttese a Budaörs gárdáját.

Könnyű meccsre azonban senki ne számítson, mert Buday Dániel alakulata rendkívül szervezett, jó csapatot alkot, s ezt az idei eredményei is bizonyíthatják. A bajnokságot két vereséggel kezdték ugyan, ám a Győr és a Fradi ellen nem sokan reménykedhetnek a pontszerzésben, azóta viszont két meccsen is bravúrnak örülhettek, mivel előbb Kisvárdán arattak 25-24-es sikert, majd a tavalyi bronzérmes Debrecent is legyőzték 25-23-ra, így jelenleg éppen a mieink mögött, a nyolcadik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Kemény, nagy csata előtt állnak teát kézilabdázóink, s bár hazai környezetben csak a két pont megszerzése lehet a mieink célja, ehhez mindenképpen hatékonyabb védekezésre lesz szüksége együttesünknek annál, amit egy héttel ezelőtt bemutatott. Amennyiben ezt sikerül megvalósítani, úgy itthon tarthatják a bajnoki pontokat kézilabdázóink, s még előkelőbb helyről várhatják a pontvadászat decemberi folytatást.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.