Hazai pályán javíthat a DKKA

spigott - 2022. október 21. 17:00

Elsősorban védekezésben kell fejlődnie a DKKA kézilabdázóinak ahhoz, hogy pontosan zárják a Budaörs elleni hazai találkozót szombaton délután.

Kép: DKKA-archív

Nem pont úgy alakult a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének legutóbbi bajnokija, ahogy azt a játékosok, a szakvezetés és a drukkerek remélték, mert hiába a 31 lőtt gól, végül sima, 13 gólos vereséget szenvedett csapatunk a Mosonmagyaróvár otthonában. Ez egyben azt is jelentette, hogy kézilabdázóink visszacsúsztak a tabella hetedik helyére úgy, hogy öt meccsükből kettőt nyertek meg, s egy döntetlen mellett két alkalommal hagyták el pont nélkül a pályát. Bár a mosonmagyaróvári vereség természetesen senkinek nem esett jól, most itt a lehetőség a javításra, ugyanis szombaton délután öt órától hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban látja vendégül Rapatyi Tamás együttese a Budaörs gárdáját.

Könnyű meccsre azonban senki ne számítson, mert Buday Dániel alakulata rendkívül szervezett, jó csapatot alkot, s ezt az idei eredményei is bizonyíthatják. A bajnokságot két vereséggel kezdték ugyan, ám a Győr és a Fradi ellen nem sokan reménykedhetnek a pontszerzésben, azóta viszont két meccsen is bravúrnak örülhettek, mivel előbb Kisvárdán arattak 25-24-es sikert, majd a tavalyi bronzérmes Debrecent is legyőzték 25-23-ra, így jelenleg éppen a mieink mögött, a nyolcadik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Kemény, nagy csata előtt állnak teát kézilabdázóink, s bár hazai környezetben csak a két pont megszerzése lehet a mieink célja, ehhez mindenképpen hatékonyabb védekezésre lesz szüksége együttesünknek annál, amit egy héttel ezelőtt bemutatott. Amennyiben ezt sikerül megvalósítani, úgy itthon tarthatják a bajnoki pontokat kézilabdázóink, s még előkelőbb helyről várhatják a pontvadászat decemberi folytatást.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.