Itthon javított a Kohász

spigott - 2022. október 23. 7:30

Szoros első félidő után, jó védekezéssel és fokozatosan javuló támadójátékkal győzte le 26-22-re a Budaörs gárdáját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Kép forrása: DKKA

Nehéz bajnoki csata várt a DKKA felnőtt női kézilabda csapatára, mely a Debrecent is legyőző Budaörs gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban szombaton délután öt órától. A mérkőzés előtt városunk díszpolgárát, a helyi hírlap újságíróját, Jankó Árpádot köszöntötte együttesünk vezetése 80. születésnapja alkalmából, majd a megható percek után kezdetét vehette az összecsapás, melyen gyakorlatilag az első perctől az utolsóig parádés hangulatot teremtettek a Red Alert ultrái, akik szintén adtak egy születésnapost Kiss Viktor személyében.

Az első percekben azonban inkább a vendégeknek volt oka az örömre, ugyanis kissé bizonytalanul vágtak neki a meccsnek a mieink, s ez elsősorban a támadásokon volt tetten érhető. A hazai pontatlanságokat ráadásul hatékonyan használta ki a Budaörs, mely a 8. percben már három góllal vezetett, s bár idővel elkezdtek jönni a dunaújvárosi gólok is, a 14. perc elején még mindig 5-8-as állást mutatott az eredményjelző. A visszafogott első fertályórát követően azonban egyre inkább kezdett összeállni akadémistáink támadójátéka, s mivel a védekezés ezúttal végre jól működött, Farkas, Szalai és Kazai találataival végre sikerült egyenlíteni (8-8), majd az izgalmas véghajrában Poczetnyik révén végre a vezetést is magához ragadta a Kohász (10-9).

Ezzel együtt bőven ígért még izgalmat a második felvonás, ám kézilabdázóink ettől mindenképpen szerettek volna eltekinteni, ezért nagy odafigyeléssel, s hatékonyan vágtak neki a második felvonásnak, s Borgyos, Nick és Fodor találatainak is köszönhetően 15-11-re megléptek vetélytársuktól. Hiába kért időt Buday Dániel, akadémistáink továbbra is pontosabban, jobban játszottak a Budaörsnél, s a 43. percben már hatgólos előnynek örülhetett a hazai publikum (19-13). Bár a meccsnek természetesen ekkor még nem volt vége, hiába próbált meg mindent a Budaörs, az erőszakos, jó hazai védekezés többször is megoldhatatlan feladat elé állította a vendégeket, így kézilabdázóink magabiztosan őrizték előnyüket, s végül teljesen megérdemelt, 26-22-es győzelemmel tartották itthon a nagyon fontos bajnoki pontokat, amivel feljöttek a tabella ötödik helyére.

DKKA - Moyra-Budaörs 26-22 (10-9)

DKKA: Bartulovic 1 – Arany 1, Borgyos 3, Farkas J. 4, Weisheitel, Horváth P. 3, Kazai 1. Csere: Oguntoye (kapus), Nick 3, Krupják-Molnár, Szalai B. 4, Fodor N. 2, Poczetnyik 1, Agócs 3, Matucza. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.