Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

spigott - 2022. október 1. 16:59

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

Kép: MTI-archív (Koszticsák Szilárd)

A szerenkénti döntőkkel folytatódott a tornászok szombathelyi Challenge Világkupája, ma délután, s a selejtezőben elért szép eredményeknek köszönhetően több magyar és dunaújvárosi versenyzőért szoríthattunk a női mezőnyben, ahol ezúttal ugráson és felemáskorláton mérették meg magukat a résztvevők.

Ugráson Mayer Gréta jutott be a mai fináléba, méghozzá a harmadik helyen, s a célja az volt, hogy javítani tudjon tegnapi eredményén. Amennyiben a pontszámot nézzük, ez sikerült is a DKSE versenyzőjének, ugyanis közel egy tizeddel jobbat tornázott, mint a selejtezőben, ám 13.033-as eredményével nem tudott előrébb lépni, mert az amerikai Addison Fatta (13.366), valamint a szlovén Teja Belak (13.216) is megelőzte, ám Gréta így is elégedett lehetett mai teljesítményével.

Felemáskorláton Makai Lilla bizonyíthatta tudását úgy, hogy ő eredetileg versenyen kívül indult volna, ám Kovács Zsófia visszalépésével megadta neki a lehetőséget a válogatott szakvezetése. A DKSE fiatal tehetsége felszabadultan, szépen mutatta be gyakorlatát, melyre végül 12.266 pontot kapott, így a nyolcadik helyen fejezte be a szám küzdelmeit, melyet Székely Zója (13.733) nyert meg a kanadai Sydney Turner (13.666) és az amerikai Addison Fatta (13.600) előtt.

A világkupa vasárnapi küzdelmeiben talajon és gerendán mutathatják be gyakorlataikat a tornászok, s itt is lesz kiért szorítani, mivel Mayer Gréta talajon az első, gerendán a második legjobb eredménnyel jutott fináléba, míg Makovits Mirtill a tegnapi nyolcadik helye után gerendán próbálkozhat az előrébb lépéssel.

(Főoldali kép: MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.