Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

spigott - 2022. október 1. 16:59

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

Kép: MTI-archív (Koszticsák Szilárd)

A szerenkénti döntőkkel folytatódott a tornászok szombathelyi Challenge Világkupája, ma délután, s a selejtezőben elért szép eredményeknek köszönhetően több magyar és dunaújvárosi versenyzőért szoríthattunk a női mezőnyben, ahol ezúttal ugráson és felemáskorláton mérették meg magukat a résztvevők.

Ugráson Mayer Gréta jutott be a mai fináléba, méghozzá a harmadik helyen, s a célja az volt, hogy javítani tudjon tegnapi eredményén. Amennyiben a pontszámot nézzük, ez sikerült is a DKSE versenyzőjének, ugyanis közel egy tizeddel jobbat tornázott, mint a selejtezőben, ám 13.033-as eredményével nem tudott előrébb lépni, mert az amerikai Addison Fatta (13.366), valamint a szlovén Teja Belak (13.216) is megelőzte, ám Gréta így is elégedett lehetett mai teljesítményével.

Felemáskorláton Makai Lilla bizonyíthatta tudását úgy, hogy ő eredetileg versenyen kívül indult volna, ám Kovács Zsófia visszalépésével megadta neki a lehetőséget a válogatott szakvezetése. A DKSE fiatal tehetsége felszabadultan, szépen mutatta be gyakorlatát, melyre végül 12.266 pontot kapott, így a nyolcadik helyen fejezte be a szám küzdelmeit, melyet Székely Zója (13.733) nyert meg a kanadai Sydney Turner (13.666) és az amerikai Addison Fatta (13.600) előtt.

A világkupa vasárnapi küzdelmeiben talajon és gerendán mutathatják be gyakorlataikat a tornászok, s itt is lesz kiért szorítani, mivel Mayer Gréta talajon az első, gerendán a második legjobb eredménnyel jutott fináléba, míg Makovits Mirtill a tegnapi nyolcadik helye után gerendán próbálkozhat az előrébb lépéssel.

(Főoldali kép: MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.