Dunaújváros Hetilap

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

doszerk - 2022. október 1. 15:05

A közelmúltban szárba szökkent önkormányzati kezdeményezés célja, hogy aktivizálja a helyi erőket – bevallottan "A tiszta Dunaújvárosért!” jelszavával! Felhívás.

Ha Önt is bosszantják a szemetelők, Önnek és lakóközösségének is szívügye a tisztaság, a rendezett városkép kialakítása és annak megtartása, akkor csatlakozzon a Mi nem szemetelünk!  – közösségi terek tisztasági versenyéhez, amellyel akár most fél millió forintot is nyerhet környezetetek megszépítéséhez.
Nincs más teendő, mint a varuz@dunaujvaros.hu e-mail címre elküldeni a rendben tartott terület pontos címét és ott megőrizni, becsben tartani a köztisztaságot. 
A legtisztább közterületek lakóközösségei pénzjutalomban részesülnek, a fődíj 500 ezer forint, amelyet a közösségi terület fejlesztésére fordíthatnak. 

Pályázóként az alábbi teendői lesznek!

– Fogjon össze pár szomszéddal, baráttal, ismerőssel vagy kollégával
– Kísérje figyelemmel a városban nyüzsgő takarító csapatot
– Válassza ki a lakóhelye környékén lévő rendben tartásra kiszemelt területet (közösségi terek, udvarok, ligetek)
– Küldje el a közterület pontos címét a varuz@dunaujvaros.hu e-mail címre 
– Vigyázzon a benevezett közterület tisztaságára, és tartassa be a rendet az esetleges szemetelőkkel is! 

Ki jelentkezhet?

A 18. életévüket betöltött dunaújvárosi lakosok, valamint lakóközösségek, itt székelő szervezetek, intézmények, munkahelyi csoportok és családok is jelentkezhetnek a programra.
A közterületeket városrészenként 30 napon át folyamatosan ellenőrzi majd a városüzemeltetés, és a három legtisztábbnak tartott közterület pénzjutalomban részesül. Az eredményhirdetés várhatóan november közepén lesz. Jelentkezzen, legyen kitartó és ne feledje: a köztisztaság közös felelősség! 

Rajtunk, dunaújvárosiakon múlik, hogy meddig marad tiszta a városunk! 

(Forrás és illusztráció: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

2022. dec. 04.

Szomorú településtörténeti vonatkozású eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Koszorúkkal és előadással emlékezett az 1950-es esztendő kitelepítésének évfordulóján a Pentele Baráti Kör Egyesület. Hangkép.

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

2022. dec. 03.

A DVG Zrt. több mint ötven közös képviselőnek és lakásszövetkezetnek küldte el azt a költségosztással kapcsolatos tájékoztatót, amelyben részletesen leírják az ügyintézés menetét. Költségosztó szükséges, ha egy lakásban nem légköbméter-alapján szeretnének a távhőért fizetni – mégis, eddig az érintettek alig ötöde reagált a felhívásra. 

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

2022. dec. 02.

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.