Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

doszerk - 2022. október 1. 7:00

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa pénteki selejtezőjéből.

Főoldali és belső kép forrása: MATSZ (Freschli József)

A selejtezőkkel kezdődött meg szombaton a tornászok szombathelyi Challenge Világkupája, melyen a DKSE három versenyzője, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, valamint Makai Lilla is szerekhez lépett. A dunaújvárosi tornászok közül Mayer Gréta három szeren, ugráson, talajon és gerendán mérette meg magát, méghozzá parádés teljesítményt nyújtva, ugyanis talajon az első, gerendán a második, míg ugráson a harmadik legjobb eredménnyel jutott be a fináléba.

Makovits Mirtill két számban, talajon és gerendán indult, s végül utóbbi szeren biztosította helyét a legjobbak között a nyolcadik legjobb eredménnyel. Makai Lilla eredetileg versenyen kívül indult volna a viadalon, ám Kovács Zsófia visszalépésével felemáskorláton bizonyíthatta tudását, méghozzá remekül, ugyanis a hetedik legjobb pontszámot elérve jutott be a szám fináléjába. A szerenkénti döntők szombati programjában ugráson és felmáskorláton, míg vasárnap gerendán és talajon lépnek szerekhez a magyar válogatott tagjai, akik a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapján értékelték a selejtező történéseit.

Mayer Gréta: – Ez álomszerű. Emlékszem, amikor utánpótláskorúként szurkoltam a lelátón, most pedig három szeren is döntőbe jutottam.

Makovits Mirtill: – Két szeren indultam. Sajnos rontottam talajon, viszont a 12.066-os gerenda pontszámom döntőt ért. Remélem, hogy a vasárnapi döntőben tudok javítani.

Makai Lilla: – A hetedik legjobb helyen jutottam tovább, hatalmas élmény Szombathelyen versenyezni. A felemáskorlát döntőt élvezni szeretném, ajándék lesz minden pillanata.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.