Nagy pofon idegenben

spigott - 2022. október 12. 19:40

Támadásban úgy-ahogy, védekezésben viszont nagyon nem ment Mosonmagyaróváron a DKKA női kézilabdázóinak, így pedig esély sem volt a pontszerzésre.

Képek: DO-archív

Mosonmagyaróváron folytatta a bajnoki küzdelmeket akadémiánk felnőtt együttese ma este hat órától, s bár a mieinkre váró feladat nem volt egyszerű, a cél természetesen a pontszerzés volt a hazai pályán még hibátlan Gyurka-csapat ellen.

A kezdés azonban meglehetősen riasztó volt, mert ugyan 2-2-ig tartotta a lépést ellenfelével a Kohász, a folytatásban azonban átrohant a mieinken a házigazda, s egymás után négy gólt szerezve lépett meg 6-2-re, így korán időt kellett kérnie Rapatyi Tamásnak. A rövid pauzát követően sem sokat javult a helyzet, eladott labdák, kihagyott hetes miatt is bosszankodhattunk, s mivel a védekezés sem stabilizálódott, a 11. percben már 10-4-es hazai fórt mutatott az eredményjelző. Bár a következő pár percben állandósult a két gárda közti öt-hatgólos különbség, a játékrész véghajrájához közeledve ismét sokkal pontosabban játszott a mosonmagyaróvári alakulat, mely sorozatban szerezte góljait, s a 27. percben már tíz góllal, 20-10-re vezetett a vendéglátó. A véghajrában ugyan sikerült egy kicsit feljebb kapaszkodni, de óriási javulásra lett volna szükség a mieinktől ahhoz, hogy visszajöjjenek a meccsbe (22-14).

A várt, óhajtott változás azonban elmaradt, sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk azt a szintet hozni, amit reméltünk magunktól, s ezt könyörtelenül kihasználták a vendéglátók, akik már a 39. percben harminc szerzett gólnál jártak, s mivel a folytatásban is sokkal élesebbek voltak a Kohásznál, a 47. percben ismét magához kellett hívnia játékosait a DKKA szakvezetőjének (35-22). Ekkor már csak az lehetett a cél, hogy sikerüljön valamivel szebben búcsúzni az összecsapástól, s bár a mieink küzdöttek, akartak, játékukba továbbra is sok hiba csúszott, s mivel nem tudták csökkenteni hátrányukat, így végül sajnos sima, 44-31-es vereséggel zárták mosonmagyaróvári túrájukat.

Mosonmagyaróvár - DKKA 44-31 (22-14)

DKKA: Oguntoye - Arany 5, Borgyos, Weisheitel, Szalai 7, Poczetnyik 2, Kazai 4. Csere: Bartulovic (kapus), Farkas J. 5, Farkas K. 1, Fodor, Horváth P. 2, Matucza 1, Krupják-Molnár 1, Agócs, Nick 3. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.