A végén nyílt ki az olló Tihanyban

spigott - 2022. november 22. 7:30

Négygólos vereséget szenvedett Tihanyban a Dunaújváros futsal erősen tartalékos felnőtt együttese az ötödik fordulóból elhalasztott bajnokin az NB II Nyugati Csoportjában.

Kép: DO-archív

A tabellán előtte álló Tihanyi FC otthonában folytatta az NB II Nyugati Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese hétfőn este fél nyolctól. Az ötödik fordulóból elhalasztott mérkőzésre nem a legjobb előjelekkel készültek a mieink, ugyanis Tóth Árpád vezetőedző a kezdőcsapat tagjain kívül mindössze egyetlen mezőnycserére számíthatott az összecsapáson, melynek eleje a vendéglátók számára alakult jobban, ugyanis Bencsik találatával már a 6. percben előnybe került a házigazda. Futsalosaink ennek ellenére is derekasan küzdöttek, s Godslove révén még a szünet előtt sikerült egalizálniuk, így bőven ígért még izgalmakat a folytatás (1-1).

A térfélcserét követően újra a tihanyi egylet kezdett erősebben, s Dévényi és Bocsev góljainak köszönhetően már a 25. percben 3-1-re vezetett. A Tóth-gárda azonban ekkor sem adta fel, s Csányi átlövésével a játékrész derekán minimálisra csökkentette hátrányát, s ekkor még a bravúros pontszerzés is benne volt a pakliban (3-2). A véghajrához érve sajnos visszaütött a rövid cserepad, ugyanis a vendéglátók a 34., a 38. valamint a 40. percben is bevették futsalosaink kapuját, így végül 6-2-es győzelemmel tartották otthon a bajnoki pontokat. Ez egyben azt is jelentette, hogy együttesünk nem tudott előrébb lépni a tabellán, s a mezőny nyolcadik helyéről várhatja a folytatást, ami szintén nem ígérkezik könnyűnek, mivel jövő hét hétfőn a második helyezett UTE otthonában kell pályára lépnie Ivacs Gáboréknak.

Tihanyi FC - Dunaújváros Futsal 6-2 (1-1)
Gólszerzők: Dévényi 2, Bocsev 2, Bencsik, Tar. ill.: Godslove, Csányi.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Ivacs, Kovács, Csányi, Szili. Csere: Bán (kapus), Godslove. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.