Átfogó ellenőrzés a közlekedés biztonságáért

Öcaline - 2022. november 19. 11:41

A társszervek bevonásával tartottak komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést a rendőrök a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Fókuszban a biztonság; összegzés.

Az akcióról a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata számolt be. A szóvivői tájékoztatás szerint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai nagyszabású közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak pénteken, amelynek célkeresztjében többek között a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, a körözés alatt álló, a forgalomból kivont és a lejárt műszaki engedéllyel rendelkező gépjárművek, továbbá az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése állt. Az akcióban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság állományán kívül részt vettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, valamint a budapesti, a dunaújvárosi és a kecskeméti polgárőr egyesületek tagjai.
A bevetés léptékére jellemző, hogy 11 helyszínt érintett a kapitányság illetékességi területén – a komplex ellenőrzés kiemelt törekvése a közlekedésbiztonság javítása, a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése és ezzel egyidejűleg a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése volt.

A rendőrségi összefoglaló egy fontos megállapítással ér véget: a közúti tragédiák és balesetek elkerüléséért legtöbbet maguk a közlekedők tehetik azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve, türelmesen és toleránsan közlekednek!

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

Szirénapróba: az esztendő utolsó morgatása következik

2022. dec. 03.

A szokásos gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órától morgatnak.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!