Dunaújváros Hetilap

Babaköszöntő csomag a dunaújvárosi újszülötteknek

Fábos Zsolt - 2022. november 20. 9:11

Mostantól minden dunaújvárosi újszülött egy babaköszöntő csomagot kap ajándékba. Ráadásul mindegy is, hogy a baba hol született, a lényeg az, hogy az új család dunaújvárosi legyen. A kezdeményezés a héten startolt, és az öt hónapos Lilike szülei már át is vehették az ajándékot.

A világ legcsodálatosabb ajándéka az, amikor egy baba világra jön és az újdonsült család elkezdi az új életét. Aki már túl van ezen, az tudja, hogy semmihez sem hasonlítható csodáról van szó és egyben egy nagyon nehéz időszakról is.

A segítség is, a gesztus is számít

És ebben az időszakban jól jön minden segítség, minden figyelem. Dunaújváros Önkormányzata és az Anyák a Hordozásért Alapítvány most közösen indította el a Dunaújvárosi Babaköszöntő Csomag elnevezésű programot. A megfogalmazott cél egyértelmű és a legegyszerűbben megfogalmazható: megkönnyíteni a kisbabás mindennapokat. Az első csomagot Barta Endre alpolgármester és Horváth Zsuzsi, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Lilikének, aki Budapesten született, de itt élnek, itt laknak Dunaújvárosban, tehát jogosultak az ajándékra. Barta Endre örömmel vett részt az átadáson, elmondása szerint nem is véletlenül:
– Több okból kifolyólag is örömmel veszek részt a programban. Egyrészt tudom, hogy milyen érzés, milyen, ha az újdonsült család kap egy kis figyelmességet. A másik része pedig az, hogy évekkel ezelőtt javasoltam már, hogy a minden esztendő első újszülöttje köszöntést terjesszük ki minden egyes újonnan érkező kis jövevényre. Nem számít, hogy valaki januárban, vagy májusban, vagy októberben születik, nekünk ugyanolyan fontos, értékes, különleges. A jelen gazdasági helyzet ellenére is sikerült most elindítani ezt a programot és nagyon örülök annak, hogy a teljes testületünk támogatta ezt a kezdeményezést. A most átadandó csomagot nevezzük kezdőcsomagnak, amit idővel lehet tovább fejleszteni, bővíteni, de kiindulásnak azt gondolom, hogy tökéletes. Örömmel mondhatom, hogy a 2022-ben született babák, visszamenőlegesen is megkapják ezt a csomagot. Szeretnék köszönetet mondani az Anyák a Hordozásért Alapítványnak, a védőnői szolgálat munkatársainak a támogatásért, a munkájukért. 

Kedves meglepetéssel készülnek

Horváth Zsuzsi, az Anyák a Hordozásért Alapítvány kuratóriumi elnöke a babacsomag ötletét egy évvel korábbra teszi, amikor felvetődött a konkrét elképzelés:
– Barta alpolgármester úr egy éve keresett meg az ötlettel és azzal a kérdéssel, hogy alapítványunk a babacsomag mellé tud-e állni? Természetesen azonnal igent mondtunk és most jutottunk el a magvalósuláshoz. Szeretném elmondani, hogy a babaköszöntő csomagra jogosult minden 2022. január 1-jén, vagy azután született dunaújvárosi kisgyermek (tehát aki dunaújvárosi bejelentett lakcímmel rendelkezik). A csomagban egy kedves meglepetést találnak Dunaújváros MJV Önkormányzatának támogatásával, továbbá egy olyan kuponcsomagot, amelyet helyi vagy dunaújvárosi kötődésű vállalkozók ajánlottak fel.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.