Dunaújváros Hetilap

Babaköszöntő csomag a dunaújvárosi újszülötteknek

Fábos Zsolt - 2022. november 20. 9:11

Mostantól minden dunaújvárosi újszülött egy babaköszöntő csomagot kap ajándékba. Ráadásul mindegy is, hogy a baba hol született, a lényeg az, hogy az új család dunaújvárosi legyen. A kezdeményezés a héten startolt, és az öt hónapos Lilike szülei már át is vehették az ajándékot.

A világ legcsodálatosabb ajándéka az, amikor egy baba világra jön és az újdonsült család elkezdi az új életét. Aki már túl van ezen, az tudja, hogy semmihez sem hasonlítható csodáról van szó és egyben egy nagyon nehéz időszakról is.

A segítség is, a gesztus is számít

És ebben az időszakban jól jön minden segítség, minden figyelem. Dunaújváros Önkormányzata és az Anyák a Hordozásért Alapítvány most közösen indította el a Dunaújvárosi Babaköszöntő Csomag elnevezésű programot. A megfogalmazott cél egyértelmű és a legegyszerűbben megfogalmazható: megkönnyíteni a kisbabás mindennapokat. Az első csomagot Barta Endre alpolgármester és Horváth Zsuzsi, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Lilikének, aki Budapesten született, de itt élnek, itt laknak Dunaújvárosban, tehát jogosultak az ajándékra. Barta Endre örömmel vett részt az átadáson, elmondása szerint nem is véletlenül:
– Több okból kifolyólag is örömmel veszek részt a programban. Egyrészt tudom, hogy milyen érzés, milyen, ha az újdonsült család kap egy kis figyelmességet. A másik része pedig az, hogy évekkel ezelőtt javasoltam már, hogy a minden esztendő első újszülöttje köszöntést terjesszük ki minden egyes újonnan érkező kis jövevényre. Nem számít, hogy valaki januárban, vagy májusban, vagy októberben születik, nekünk ugyanolyan fontos, értékes, különleges. A jelen gazdasági helyzet ellenére is sikerült most elindítani ezt a programot és nagyon örülök annak, hogy a teljes testületünk támogatta ezt a kezdeményezést. A most átadandó csomagot nevezzük kezdőcsomagnak, amit idővel lehet tovább fejleszteni, bővíteni, de kiindulásnak azt gondolom, hogy tökéletes. Örömmel mondhatom, hogy a 2022-ben született babák, visszamenőlegesen is megkapják ezt a csomagot. Szeretnék köszönetet mondani az Anyák a Hordozásért Alapítványnak, a védőnői szolgálat munkatársainak a támogatásért, a munkájukért. 

Kedves meglepetéssel készülnek

Horváth Zsuzsi, az Anyák a Hordozásért Alapítvány kuratóriumi elnöke a babacsomag ötletét egy évvel korábbra teszi, amikor felvetődött a konkrét elképzelés:
– Barta alpolgármester úr egy éve keresett meg az ötlettel és azzal a kérdéssel, hogy alapítványunk a babacsomag mellé tud-e állni? Természetesen azonnal igent mondtunk és most jutottunk el a magvalósuláshoz. Szeretném elmondani, hogy a babaköszöntő csomagra jogosult minden 2022. január 1-jén, vagy azután született dunaújvárosi kisgyermek (tehát aki dunaújvárosi bejelentett lakcímmel rendelkezik). A csomagban egy kedves meglepetést találnak Dunaújváros MJV Önkormányzatának támogatásával, továbbá egy olyan kuponcsomagot, amelyet helyi vagy dunaújvárosi kötődésű vállalkozók ajánlottak fel.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

DSTV: a kitelepítésre emlékezett a Pentele Baráti Kör

2022. dec. 04.

Szomorú településtörténeti vonatkozású eseményről tudósít a DSTV összeállítása. Koszorúkkal és előadással emlékezett az 1950-es esztendő kitelepítésének évfordulóján a Pentele Baráti Kör Egyesület. Hangkép.

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

Továbbra sem lépett a társasházak többsége a költségosztás terén

2022. dec. 03.

A DVG Zrt. több mint ötven közös képviselőnek és lakásszövetkezetnek küldte el azt a költségosztással kapcsolatos tájékoztatót, amelyben részletesen leírják az ügyintézés menetét. Költségosztó szükséges, ha egy lakásban nem légköbméter-alapján szeretnének a távhőért fizetni – mégis, eddig az érintettek alig ötöde reagált a felhívásra. 

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

Döntött a közgyűlés, már úton a nyugdíjasok ünnepi támogatása

2022. dec. 02.

Dunaújváros közgyűlése döntött arról, hogy a város nyugdíjasai az idén is számíthatnak az önkormányzat év végi segítségére, rendkívüli karácsonyi ajándékára. Az utalások, illetve a tájékoztatók kipostázása megkezdődött, hamarosan megérkeznek a támogatások. Pintér Tamás polgármester ünnepi hangulatú köszöntője a nyugdíjasoknak és nem csak nyugdíjasoknak szól.

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

DSTV: cipősdobozban az ajándékok

2022. dec. 02.

Idén is folytatja népszerű karácsonyi kezdeményezését a Baptista Szeretetszolgálat, derül ki a DSTV összeállításából. A cipősdoboz akcióhoz a helyi Duna Plazma centrum is csatlakozott –  gyűjtőpontként segítik az országos programot. Hangkép.
 

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.