Felemás hétközi forduló az utánpótlásnál

spigott - 2022. november 11. 17:30

Sorozatban hetedik mérkőzését nyerte meg a bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese.

Hazai környezetben, a Siófok elleni mérkőzésekkel folytatta az utánpótlás bajnokságok küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es csapata szerdán délután. Akadémiánk U17-es együttesére komoly rangadó várt a tabellán éppen mögötte álló Balaton-parti egylettel szemben, ám az összecsapás végül sajnos nélkülözte az izgalmakat, mert a siófokiak valósággal átgázoltak fiataljainkon az első felvonásban. A vendégek támadásban és védekezésben is sokkal pontosabbak voltak a nyitó harminc percben, így a szünetre már 20-9-es vezetéssel vonulhattak. A fordulást követően feljavult Guricsné Horváth Beáta alakulata is, ám hiába csökkentette hátrányát öt gólra, ennél tovább nem jutott, s végül 36-29-es vereséget szenvedett, amivel visszacsúszott az U17-es pontvadászat Nyugati csoportjának ötödik helyére.

Képek forrása: DKKA (Szabó Máté)

Az idei szezonban még hibátlan U19-esek a siker reményében vágtak neki a tabellán tizenkettedik helyezett vetélytársuk elleni mérkőzésnek. A siófokiak azonban egyáltalán nem adták olcsón magukat, s az első felvonásban végig ott loholtak Zugai Gábor együttesének nyomában (16-16). A térfélcsere után úgy tűnt, bedarálja ellenfelét együttesünk, ám hiába vezetett hét góllal is, az 55. percben újra egált mutatott az eredményjelző (26-26). Szerencsére innen is össze tudták kapni magukat az akadémisták, s a véghajrát 3-2-re megnyerve arattak 29-28-as győzelmet, így hét fordulót követően továbbra is hibátlan teljesítménnyel állnak a tabella második helyén.

Eredmények, gólszerzők

U17-es bajnokság, Nyugati csoport
DKKA - Siófok KC 29-36
(9-20)
A DKKA gólszerzői: Egejuru Sára 12, Vas Kitti 6, Mózsi Villő 4, Badacsonyi Edina 3, Polányi Dóra 2, Fehér Luca 2.

U19-es bajnokság, Nyugati csoport
DKKA - Siófok KC 29-28
(16-16)
A DKKA gólszerzői: Agócs Alexandra 8, Kecskés Noémi 6, Kövecses Lili 4, Sztanó Kincső 3, Dobos Hanna 2, Balogh Dóra Anna 2, Graffy Tamara 2, Kovács Flóra 1, Bartók Dorina 1.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.