Hatpontos meccs vár a futsalosokra

spigott - 2022. november 14. 7:30

Az utolsó előtti Szigetszentmiklós vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjának újabb fordulójában.

Kép: DO-archív

Nem a legjobb formáját mutatja az elmúlt hetekben a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely az NB II Nyugati csoportjának legutóbbi fordulójában az éllovas TFSE gárdájától szenvedett 4-1-es vereséget, így sorozatban negyedik meccsén maradt pont nélkül a bajnokságban. Bár Tóth Árpád együttese becsülettel küzdött a jó erőkből álló fővárosiak ellen, a gólszerzéssel ismét hadilábon állt, így pedig nem volt esélye arra, hogy pontot, netán pontokat szerezzen az idei szezonban még veretlen egyetemisták ellen. Ez egyben azt is jelentette, hogy futsalosaink nyolc lejátszott találkozót követően továbbra sem tudtak elmozdulni a tabella kilencedik helyéről, igaz azonban az is, hogy a mieink két-három meccsel kevesebbet játszottak riválisaiknál.

A másodosztály következő fordulója azonban újabb esélyt kínál együttesünknek arra, hogy megkezdje a pontok gyűjtögetését, ugyanis ma este fél kilenctől idegenben, a Szigetszentmiklós vendégeként lépnek pályára Csányi Dávidék. Futsalosaink mai vetélytársa tíz találkozón van túl az idei szezonban, s egy győzelem és egy döntetlen mellett nyolc alkalommal szenvedett vereséget, így négy szerzett pontjával az utolsó előtti, tizenegyedik helyet foglalja el a táblázaton. Mindkét gárda számára rendkívül fontos lesz tehát a ma esti összecsapás, hiszen a mieink azért küzdenek, hogy ellépjenek ellenfelüktől, míg a hazaiak azért, hogy megelőzzék futsalosainkat, így izgalmas, nagy csatára számíthatnak azok, akik a helyszínen követik majd figyelemmel a találkozót.

Az biztos, hogy a remélt sikerhez elsősorban a támadások befejezésében, a helyzetek kihasználásában kell előrébb lépnie a legutóbbi három meccsén mindössze kettő gólt szerző dunaújvárosiaknak, akik igyekeztek becsülettel felkészülni a csatára, s természetesen abban bíznak, hogy közel két hónap után újra győzelemnek örülhetnek majd a másodosztályban.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.