Kettős DKKA-siker Szombathelyen

spigott - 2022. november 17. 12:41

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es csapata is magabiztos győzelemnek örülhetett Szombathelyen lejátszott bajnoki mérkőzésén.

Főoldali és belső kép: DKKA-archív

Idegenben, Szombathelyen folytatták a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es csapatai szerdán délután. Az U17-esek esélyesként vágtak neki a tabella tizenkettedik helyén álló hazaiak elleni csatának, s bár az első gólt a szombathelyiek szerezték, erre egymás után lőtt hét találattal válaszoltak Guricsné Horváth Beáta tanítványai, akik a folytatásban is sokkal pontosabban, jobban játszottak vetélytársuknál, így a félidei szünetre már 15-6-os fórral vonulhattak. A térfélcsere után is megmaradt a masszív dunaújvárosi fölény, ami az eredmény alakulásán is meglátszott, ugyanis fiataljaink a második felvonást is megnyerték 15-10-re, s végül sima, 30-16-os győzelemmel léptek előre a bajnokság Nyugati csoportjának negyedik helyére.

Az idei szezonban még hibátlan U19-esek szintén a siker reményében léptek pályára Szombathelyen, s bár az első félidő nagyobbik részében náluk volt az előny, a vendéglátók igyekeztek tapadni kézilabdázóinkra. A játékrész hajrájához közeledve sikerült egy kicsit meglépni a hazaiaktól (9-12), majd a második felvonás első öt percében egy 6-1-es sorozattal végleg leszakították ellenfelüket Kecskés Noémiék. A folytatás már nem hozott semmi izgalmat, Zubai Gábor együttese magabiztosan tartotta sőt, növelte is előnyét, s végül 30-21-es sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét.

Eredmények, gólszerzők
U17-es bajnokság Nyugati csoport
SZKKA - DKKA 16-30
(6-15)
A DKKA gólszerzői: Fehér Luca Blanka 6, Vas Kitti 4, Mikó Luca 4, Egejuru Sára 4, Kovári Laura Johanna 3, Csökmei Réka 3, Polányi Dóra 2, Faragó Kira 1, Nagy Sára 1, Megyeri Bodza 1, Mózsi Villő 1.

U19-es bajnokság Nyugati csoport
SZKKA - DKKA 21-30
(9-12)
A DKKA gólszerzői: Kecskés Noémi 11, Graffy Tamara 7, Kövecses Lili 4, Sztanó Kincső 3, Kovács Flóra 2, Gajdos Petra 1, Varga Viktória 1, Konyecsni Alexa 1.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.