"Kis bendő, jó falat" – előadás az egészséges táplálkozásról

Öcaline - 2022. november 24. 17:00

Folytatódik a Családbarát Magyarország program támogatásával szervezett sorozat: a kisgyerekkorban üdvös étkezés/étkeztetés témájáról hallhatnak az érdeklődők a DUE 35-ös kollégiumában pénteken délután.

Második felvonásához érkezik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde szervezte sorozat: a következő eseményt "Kis bendő, jó falat" címmel rendezik a DUE Dózsa György úti 35-ös kollégiumának előadótermében november 25-én, pénteken 16 órai kezdettel, tudatta honlapunkkal Móger-Sánta Emőke, a Dunaújvárosi Egyetem Családbarát Szolgáltatójának vezetője. A pénteki esemény vezető témája az egészséges táplálkozás kisgyermekkorban – a vendégek Szepesi Dóra életmód-tanácsadó és -terapeuta kóstolóval egybekötött előadását hallhatják.
Az eseményen az ígéretek szerint a következő kérdésekre kaphatnak választ az érintettek – több esetben konkrét receptjavaslatokkal: 
Hogyan szoktassuk rá a gyerekeket a természetes ízekre és alapanyagokra?
Milyen a jó uzsonna?
Mi helyett mit adhatunk?
Mit és hogyan süthetünk, főzhetünk? 
Hogyan vezessünk be az új ételeket, és hogyan alapozzuk meg az egészséges táplálkozási szokásokat?

Elsősorban bölcsődés gyermekekre vonatkozóan hallhatók ötletek, de ahogy a sorozatnyitó esetében, úgy most is nyitott az előadó, hogy a végén az összes felmerülő kérdést  megválaszolja.

A program változatlanul nyitott és térítésmentesen látogatható – szeretettel várnak minden érdeklődőt!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

Levelek a Jézuskának – már most szép siker, de folytatódik a gyűjtés!

2022. dec. 04.

Az elmúlt esztendőkben is nagyot gurult az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – és már most biztos, idén is szép sikert arat a közösségi kezdeményezés. De folytatódik a gyűjtés, segíthet mindenki, aki tud!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

Keressük együtt Dunaújváros Kedvenceit!

2022. dec. 03.

Újra napvilágot látott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró akciója – itt a Dunaújváros Kedvence 2022 kezdeményezés, jöhetnek, illetve mehetnek a javaslatok! Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

DSTV: ünnepelt a Tökmag Bazár

2022. dec. 03.

Egyéves születésnapról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK-ban zászlót bontott Tökmag Bazár kifejezetten a kisgyermekes családok számára életre hívott kezdeményezése folyamatos fejlődött –népszerűségét az árusok és látogatók folyamatosan növekvő száma is igazolja. Hangkép.
 

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!