Nem volt esély a rangadón

spigott - 2022. november 24. 17:10

Elszenvedte első vereségét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es leány együttese a korosztályos bajnokságban.

Képek forrása: DKKA-archív

A listavezető NEKA elleni mérkőzések vártak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es együtteseire a korosztályos bajnokságok újabb fordulójában szerdán délután. Az U17-esek balatonboglári összecsapása nem kezdődött túl jól fiataljaink számára, ugyanis a házigazdák hét perc alatt lőtt nyolc góllal léptek el az akadémistáktól (8-3). Bár a következő három percben sikerült feljönnie kettőre Guricsné Horváth Beáta alakulatának, a vendéglátók tartották előnyüket sőt, a félidő hajrájában egymás után öt gólt szerezve el is döntötték a pontok sorsát (20-12). A fordulás után hamar meglett a "tíz közte", s bár együttesünk igyekezett becsülettel, nem tudott feljebb zárkózni, s végül 34-24-es vereséget szenvedett, így visszacsúszott a tabella hatodik helyére.

Az idei szezonban még hibátlan U19-esek számára sem kezdődött túl jól a forduló rangadója, s hiába kért időt Zubai Gábor 9-6-os NEKA-vezetésnél, a vendéglátók lendületét nem sikerült megtörni, így a bogláriak fokozatosan növelték fórjukat, s a szünethez érve már 19-10-re vezettek. A térfélcserét követően sem jött össze szinte semmi kézilabdázóinknak, támadásban és védekezésben is sok volt a hiba, s ezt könyörtelenül kihasználta a NEKA, mely 35-16-os győzelemmel szakította meg a mieink remek sorozatát, így továbbra is hibátlanul áll bajnokságban, míg fiataljaink a második helyről várják a folytatást.

Eredmények, gólszerzőink

U17 I. osztály Nyugat
NEKA - DKKA 34-24
(20-12)
Gólszerzőink: Megyeri Bodza 4, Fehér Luca 4, Polányi Dóra 3, Vas Kitti 3, Egejuru Sára 3, Bruzsa Lili 2, Mózsi Villő 2, Csökmei Réka 2, Badacsonyi Edina 1.

U19 I. osztály Nyugat
NEKA - DKKA 35-16
(19-10)
Gólszerzőink: Kecskés Noémi 4, Kovács Flóra 4, Dobos Hanna 2, Korozmán Mercédesz 2, Sztanó Kincső 1, Gajdos Petra 1, Varga Viktória 1, Graffy Tamara 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.