Rangadóval folytatják a bajnokságot

spigott - 2022. november 23. 11:50

Hazai környezetben, az Eger ellen ugrik medencébe a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a bajnokság negyedik fordulójában ma este hét órától.

Mint arról beszámoltunk, Parádés eredményt ért el a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén. Mihók Attila együttese három győzelemmel és egy vereséggel zárta a legrangosabb nemzetközi kupasorozat első fordulóját, így a SIS Roma mögött, ugyanakkor a görög Pireusz, a francia Mulhouse és a német Berlin együtteseit megelőzve, csoportja második helyén jutott tovább a Bajnokok Ligája következő körébe. A helyzetet nehezítette, hogy a mieinknél két és fél nap alatt kellett négy mérkőzést is lejátszaniuk, ám ezt a feladatot is sikerrel oldották meg vízilabdázóink, akik joggal lehettek büszkék hétvégi teljesítményükre.

Túl sokáig azonban nem örülhettek Garda Krisztináék a nemzetközi sikernek, ugyanis ma már újabb komoly feladat vár a csapatra, mely este hét órától hazai környezetben, a Fabó Éva Sportuszodában folytatja a bajnoki küzdelmeket az Eger ellen. Együttesünk mai vetélytársa remekül erősített a nyáron, s ez eddig eredményein is látszik, ugyanis a bajnokságban három győzelemmel kezdtek az egriek, míg a Bajnokok Ligájában a mieinkhez hasonlóan három győzelemmel és egy vereséggel zárták a selejtezőt, s csoportjuk második helyén végezve jutottak tovább a sorozatban.

Nehéz, abszolút kétesélyes meccs vár tehát fiatal együttesünkre, melynek tagjai természetesen a siker reményében ugranak medencébe, ám azzal is tisztában van mindenki, hogy a remélt győzelemért keményen meg kell küzdeni ma este is. Vízilabdázóink azonban bizonyították már az idén, hogy amennyiben igazi csapatként, fegyelmezetten játszanak, bárkivel felveszik a versenyt, így ebben bíznak ma is, s amennyiben kihozzák magukból a maximumot, úgy itthon tarthatják a fontos bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

Szintén a DFVE csapatához kapcsolódó hír, hogy az Európai Úszószövetségben elkészítették a Bajnokok Ligája második csoportkörének sorsolását, melyben természetesen a mieink is érdekeltek voltak. Mihók Attila gárdája kőkemény csoportba került, ugyanis a sorozat nyolcszoros győztese, az olasz Orrizonte Catania, a szintén olasz Padova és a holland ZVL 1886 együttese ellen kell medencébe ugrania december 9. és 11. között. A csoportból ezúttal már csak az első két helyezett jut tovább a következő fordulóba, míg a kiesők az Euro Kupában folyatják a küzdelmeket.

A Bajnokok Ligája második csoportkörének párosításai

A-csoport (Padova): Ekipe Orizzonte (ITA), Antenore Plebiscito Padova (ITA), DFVE (HUN), ZVL 1886 (NED)
B-csoport (Eger): Astralpool Sabadell (ESP), Assolim CN Mataro (ESP), Tigra ZF Eger (HUN), FTC-Telekom Budapest (HUN)
C-csoport (Budapest): UVSE Budapest (HUN), NC Glyfada (GRE), CE Mediterrani (ESP), Ethnikos Piraeus (GRE)
D-csoport (Róma): Olympiacos Piraeus (GRE), SIS Roma (ITA), NC Vouliagmeni (GRE), ZV De Zaan (NED)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.