Szép győzelem Nagyatádon

spigott - 2022. november 22. 12:15

Végig vezetve aratott nyolcgólos sikert a Nagyatád vendégeként a DKKA U22-es női kézilabda csapata az NB II-es felnőtt bajnokság hétvégi fordulójában.

Főoldali és belső kép: DKKA-archív

Idegenben, a Nagyatád vendégeként lépett pályára az NB II Dél-nyugat csoportjának újabb fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es együttese a mögöttünk hagyott hétvégén. A házigazdák a hatodik, míg a mieink az utolsó előtti helyről várták az összecsapást, melyen már rögtön a kezdő sípszót követően igyekeztek magukhoz ragadni az irányítást fiataljaink, s ezt sikerrel is tették, mert rendre meg tudták bontani a hazai védelmet, s bár az első negyed órában a vendéglátók még úgy-ahogy tudták tartani a lépést a mieinkkel, a félidő derekán már 10-7-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző.

A játékrész második felében azonban tovább növelte előnyét együttesünk, mely továbbra is hatékonyan támadott, így hiába szereztek a szünetig összesen tizenöt gólt a nagyatádiak, a szünetre már 22-15-ös DKKA-fórral vonultak a felek. A térfélcserét követően hamar sikerült tíz gól fölé növelni a két gárda közti különbséget, így innentől már tényleg csak az lehetett a kérdéses, milyen arányban nyerik a meccset akadémistáink (18-29). Bár a hazaiak ekkor sem adták fel, s valamelyest csökkenteni tudták hátrányukat, a szoros meccsre így sem volt esélyük, mert a mieink rendkívül taktikusan, jól játszva őrizték előnyüket, s végül magabiztos, 38-30-as győzelemmel hozták el a két pontot, amivel feljöttek a tabella kilencedik helyére.

NB II felnőtt Dél-nyugat
Rinyamenti KC SE Nagyatád - DKKA U22 30-38
(15-22)
A DKKA U22 gólszerzői: Kecskés Noémi 9, Gajdos Petra 9, Kövecses Lili 4, Sztanó Kincső 4, Kovács Flóra 4, Varga Viktória 3, Balogh Dóra 2, Konyecsni Alexa 2, Graffy Tamara 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.