Szoros hazai vereség

spigott - 2022. november 16. 12:37

Hiába vezetett már hét góllal is, végül 26-25-ös vereséget szenvedett a Gárdony-Pázmánd elleni NB II-es felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata.

Kecskés Noémi nyolc gólja sem volt elég a sikerhez! (főoldali és belső kép forrása: DKKA)

Hazai környezetben, a Gárdony-Pázmánd elleni találkozóval folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata. A sorozat hatodik fordulója előtt a mieink az utolsó, míg a vendégek az ötödik helyen álltak a tabellán, ezért igen nehéz csata várt fiataljainkra, akik ennek ellenére is parádésan kezdtek, s bő tíz perc elteltével már 10-3-ra vezettek. A folytatás viszont egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink remélték, mert a vendégek feljavultak, míg az akadémisták játéka jelentősen visszaesett, s ez az eredmény alakulásán is nyomot hagyott. A gárdonyiak fokozatosan csökkentették hátrányukat, majd nemcsak kiegyenlítettek, hanem a félidő utolsó másodperceiben szerzett találattal a vezetést is magukhoz ragadták (13-14).

A második felvonás rendkívül kiélezett, szoros csatát hozott, melyben hol az ellenfél, hol a dunaújvárosi kézilabdázók voltak minimális előnyben, ám ennél jobban egészen a véghajráig egyikgárda sem tudott meglépni a másiktól (22-22). A véghajrá előtt úgy tűnt, mégis maga javára tudja fordítania meccset együttesünk, ám hiába vezetett 24-22-re, vetélytársa ismét fordítani tudott, s végül 26-25-ös sikerrel vitte el a pontokat a Dunaújvárosi Sportcsarnokból.

DKKA U22 - Gárdony-Pázmánd NKK U22 25-26 (13-14)
A DKKA gólszerzői: Kecskés Noémi 8, Balogh Dóra Anna 3, Papp Nikolett 3, Kövecses Lili 2, Sztanó Kincső 2, Kovács Flóra 2, Varga Viktória Réka 2, Graffy Tamara 2, Konyecsni Alexa 1.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.